Бабине літо повернеться в Україну: синоптики назвали дату потепління

Жовтень завершиться теплою погодою
Бабине літо повернеться в Україну: синоптики назвали дату потепління
Осінь, погода Фото: Pexels
22 Жовтня 2021, 16:17
читать на русском

Синоптики повідомили про погоду у вихідні та попередили про похолодання. Однак пообіцяли повернення останнього в осені бабиного літа.

За даними Українського гідрометеорологічного центру, потужний циклон, центр якого зараз розміщується над Фінляндією, затягує холодне арктичне повітря і швидко поширює його на Європу.

23 жовтня це холодне повітря досягне України та спричинить зниження температури на 5-7 градусів.

Синоптики прогнозують, що у східних, південних, Кіровоградській та Дніпропетровській областях часом накрапатиме невеликий дощ, на решті території опадів не буде.

Вітер південно-західний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с, у північній частині буде найбільш вітряно.

Температура повітря вдень становитиме 10-15 градусів; на півдні та південному сході країни - 15-20. У Карпатах часом випаде невеликий мокрий сніг.

Синоптиця Наталка Діденко повідомляє, що 23 жовтня похолодає на Заході та Півночі, вдень 7-12 градусів. На решті території ще побуде тепла погода, 12-18 градусів. У неділю невеликі дощі ймовірні на північному сході України.

Але температура повітря далі знижуватиметься і протягом дня 24-го жовтня максимально передбачається лише +5+10 градусів, на Півдні до +12 градусів. Вітер із західного переходитиме на північно-західний і залишатиметься, може, й не штормовим, але рвучким, сильним, - пише Діденко.

У столиці опадів вона не прогнозує, однак температура повітря почне поступово знижуватися - вже у неділю вдень до 6-8 градусів.

25 та 26 жовтня холодна погода утримається, а вже з середини наступного тижня температура повітря почне підвищуватися - спочатку із західних областей, а до кінця тижня "всю Україну огорне м'яка тепла атмосфера з температурою повітря +12+16 градусів, місцями до +18 градусів".

Наступні вихідні, завершення місяця, 30-31 жовтня, обіцяють, за попередніми прогнозами, розкішну погоду, - пише Діденко.

Нагадаємо, раніше синоптиця Діденко повідомляла, що після значного похолодання в Україні знову стане тепліше.

Читайте також інтерв'ю з відомою синоптикинею Наталкою Діденко на нашому сайті, вона "прогнозує українцям "солодкий літній сон", а потім "каку беку". 

Читайте також

1