Байден сказав, хто буде представляти США в Україні

Американським послом в Києві стане Бріджет Брінк
Головне
Байден сказав, хто буде представляти США в Україні
Бріджит Брінк (Фото: Bloomberg)
25 Квітня 2022, 14:47
читать на русском

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден оголосив про свій намір висунути кандидатуру Бріджет Брінк на посаду Надзвичайного та Повноважного Посла в Україні.

Як повідомляється на сайті Білого дому, американський лідер повідомив, що послом США в Україні стане  ветеран американської дипломатії Бріджит Брінк.

За даними пресслужби Байдена, Бріджит Брінк - співробітник вищої дипломатічної служби, зараз обіймає посаду посла США в Словацькій Республіці. До цього вона працювала старшим радником і заступником помічника секретаря в Бюро з європейських та євразійських справ Державного департаменту США, відповідаючи за питання, пов’язані зі Східною Європою та Кавказу.

Брінк була заступником глави місії в посольствах США в Ташкенті (Узбекистан) і Тбілісі, Грузія.

Свою 25-річну кар'єру Брінк провела на службі закордонних справ, зосередившись на просуванні політики США в Європі та Євразії. Вона була директором з питань Егейського моря та Південного Кавказу в Раді національної безпеки і працювала в Держдепартаменті як заступник директора з питань Південної Європи, спеціальний помічник заступника міністра з політичних питань та офіцер відділу Кіпру. Свою кар'єру розпочала в Белграді, Сербія, - кажуть в Білому домі.

Брінк має ступінь магістра з міжнародних відносин та політичної теорії в Лондонській школі економіки та політології, а також ступінь бакалавра з політичних наук у Kenyon College. Володіє російською, вивчила словацьку, сербську, грузинську та французьку мови.

Нагадаємо, посада глави посольства США у Києві залишається вакантною з травня 2019 року, коли попереднього посла Марію Йованович було відкликано до Вашингтона.

Наразі США в Україні представляє тимчасова повірена Крістіна Квін. На цій посаді вона змінила Вільяма Тейлора.

Читайте також

1