Байден визначився із кандидатом у посли США в Україні

Пропонується на посаду Бріджит Брінк, яка представляє США у Словаччині
Байден визначився із кандидатом у посли США в Україні
Україна і США (фото: picabu)
1 Лютого 2022, 08:30
читать на русском

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден запропонував обрати послом США в Україні Бріджет Брінк, яка очолює американську дипломатичну місію у Словаччині.

Про це повідомляють видання CNN та Bloomberg.

CNN зазначає, що офіційно кандидатуру Брінк не висунуто, оскільки США ще не отримали схвалення українського уряду, а на це може знадобитися кілька тижнів. Повідомляється, що процес погодження іде без затримок, оскільки Вашингтон запропонував кандидатуру Брінк близько тижня тому.

Наразі Брінк є послом США в Словаччині. На цій посаді вона з липня 2019 року. Раніше дипломатка працювала в Раді національної безпеки та на форпостах США в Сербії, Узбекистані та Грузії.

Нагадаємо, Америка з 2019 року не має постійного посла в Україні. Американську дипломатію в Україні представляє тимчасово повірена у справах Крістіна Квін.

Колишній посол США в Україні Марі Йованович стала фігуранткою процесу щодо імпічменту президента США Дональда Трампа після того, як її місія в Україні була достроково завершена рішенням президента в 2019 році. Відтоді посольство США в Україні працює без посла. Пізніше стало відомо, що звільнення Йованович ініціював Лев Парнас, партнер особистого адвоката Трампа Руді Джуліані.

Торік у січні Йованович звільнилася з Державного департаменту США після понад 30 років дипломатичної служби.

Читайте також