Байден відреагував на визнання Росією "ЛНР" та "ДНР" санкціями

Президент США заборонив будь-які економічні відносини з визнаними Росією бойовиками
Головне
Байден відреагував на визнання Росією "ЛНР" та "ДНР" санкціями
Джо Байден Фото: сторінка Joe Biden у Фейсбуці
22 Лютого 2022, 09:36
читать на русском

Після оголошення Росією про визнання "Л/ДНР" президент Америки Джо Байден відреагував на таке рішення Путіна указом про санкції відносно визнаних РФ бойовиків.

Документ опубліковано на сайті Білого дому.

В указі Байдена йдеться про "блокування власності окремих осіб та заборону окремих операцій у зв'язку з продовженням зусиль Росії з підриву суверенітету та територіальної цілісності України".

"Визнання Донецької Народної Республіки (ДНР) або Луганської Народної Республіки (ЛНР) України суперечить зобов’язанням Росії за Мінськими домовленостями та загрожує миру, стабільності, суверенітету та територіальній цілісності України, а отже становить незвичайну та надзвичайну загрозу національній безпеці та зовнішньому світу, в т.ч.. політиці Сполучених Штатів, - йдеться у документі.

Цим указом Байден заборонив громадянам США інвестувати в "ДНР" та "ЛНР", імпортувати в США будь-які товари, послуги чи технології з цих регіонів, експортувати із США товари, послуги чи технології тощо. Також США заблокують все майно та частки у майні людей, які працюють у "ДНР" та "ЛНР", є керівниками, посадовими особами, виконавчими директорами або входять до ради директорів компаній, що працюють у захоплених Росією територіях України.

В указі Байдена окремо зазначається, що США не накладатимуть санкції на організації та людей, які займаються гуманітарною діяльністю (надають їжу, ліки та інші товари першої необхідності населенню ОРДЛО), а також не зачіпають надання послуг мобільного та інтернет-зв'язку, поштових послуг.

Нагадаємо, Держдума РФ на засіданні 15 лютого більшістю голосів підтримала визнання "Донецької та Луганської народних республік". Ухвалу направили відразу президенту Володимиру Путіну.

21 лютого російський президент виступив зі зверненням до росіян та повідомив про підписання указу про визнання "Л/ДНР".

Президент України Володимир Зеленський звернувся до громадян та запевнив, що Росія не отримає українських територій.

Після оголошення Путіним про визнання "Л/ДНР", Росія почала вводити війська в ОРДЛО.

Читайте також

1