Путін відправив російські війська в "ДНР" та "ЛНР" - відео

Очевидці повідомляють, що колони військової техніки рухалися Донецьком понад годину
Путін відправив російські війська в "ДНР" та "ЛНР" - відео
Російські війська (скріншот відео 24 канал)
22 Лютого 2022, 08:31
читать на русском

Президент Росії Володимир Путін підписав укази "Про визнання Донецької Народної Республіки" та "Про визнання Луганської Народної Республіки".

Ці документи опубліковані на сайті Кремля.

Також Путін та так званий "голова ДНР" Денис Пушилін підписали Договір про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу між Російською Федерацією та Донецькою Народною Республікою. Аналогічний документ підписано з "головою ЛНР" Леонідом Пасічником.

У цих документах зазначено, що Путін доручив Міністерству оборони РФ забезпечити до укладення договору, названого у пункті 3 цього указу, "здійснення збройними силами РФ на території ДНР функцій щодо підтримання миру".

Користувачі соцмереж помітили, що коли Росія транслювала "наживо" виступ Путіна, у якому він заявляв про визнання "ДНР" та "ЛНР", його годинник показував 12:15, однак начебто пряма трансляція відбувалася набагато пізніше цього часу - о 21:35. Це може свідчити, що визнання "Л/ДНР" в Росії планували задовго до офіційного проголошення такого рішення і воно не було спонтанним.

Путін підписує указ

Ще раніше користувачі соцмереж звернули увагу на годинник міністра оборони РФ Сергія Шойгу під час засідання Ради безпеки Росії. Згідно з повідомленнями ЗМІ, позачергове засідання розпочалося о 15:53. Російські телеканали запустили трансляцію "наживо", однак час на годиннику Шойгу 12:47. Тобто, Росія представила світу завчасно зрежисовану виставу про визнання "Л/ДНР".

Тим часом жителі ОРДЛО повідомляють про проходження великої колони танків та бронетехніки з Донецька у північно-західному напрямку до лінії зіткнення, пише видання "Донбас.Реалії".

Зазначається, що колона пройшла прямо по центру міста, вулиці Університетській, та рухалася протягом години.

Очевидці кажуть, що не бачили ще такого масштабу:

На сотій одиниці збилися з рахунку. Йшла з Донецька трасою між Донецьком і Макіївкою, імовірно у бік Ясинуватої. З’їжджали на трасу з центра Донецька, – повідомив житель міста.

Також ЗМІ показали відео колони танків на околицях Донецька:

Нагадаємо, ситуація на Сході України значно загострилася від 16 лютого. Зокрема, бойовики посилили обстріли та вивели за лінії відведення понад 100 одиниць військової техніки. Бойовики розмістили за межами виділених місць зберігання озброєння танки, гармати та гаубиці.

Росія стягує військову техніку до адмінкордону з Херсонською областю.

Також російські найманці почали обстрілювати населені пункти Луганської та Донецької областей.

Держдума РФ на засіданні 15 лютого більшістю голосів підтримала визнання "Донецької та Луганської народних республік". Ухвалу направили відразу президенту Володимиру Путіну.

21 лютого російський президент виступив зі зверненням до росіян та повідомив про підписання указу про визнання "Л/ДНР".

Читайте також