Байдена прооперували: у президента США виявили передракове утворення

Американському лідерові лікарі видалили трубчасту аденому
Байдена прооперували: у президента США виявили передракове утворення
Джо Байден (Фото: Твітер)
25 Листопада 2021, 12:12
читать на русском

Американського президента Джо Байдена прооперували, після того, як виявили у нього передракову аденому.

Про це повідомив лікар Білого дому Кевін О'Коннор, пише CNN.

Лікар зазначив, що Байдену видалили трубчасту аденому - доброякісне утворення, яке вважається "потенційно передраковим ушкодженням".

У президента Байдена було видалено з висхідної кишки 3-міліметровий доброякісний на вигляд поліп... Взятий на гістологічне дослідження зразок був ідентифікований як трубчаста аденома, схожа на поліп, який у нього видаляли вже у 2008 році, - йдеться у заяві Білого дому.

Зазначається, що Байдену тепер знадобиться планове спостереження, а через кілька років лікарі рекомендували йому провести повторну колоноскопію.

За словами лікаря Білого дому, наразі стан здоров'я президента США дозволяє без жодних обмежень виконувати обов'язки глави держави.

Раніше, через планову операцію Байден делегував свої повноваження віцепрезидентці США Камалі Гарріс - вона тимчасово виконувала обов'язки президента, поки Джо Байден перебував під наркозом у лікарні.

Нагадаємо, у жовтні колишнього президента США 75-річного Білла Клінтона екстрено госпіталізували до лікарні в Каліфорнії. В ексочільника США виявили зараження крові. Потім його почали лікувати антибіотиками і стан здоров'я колишнього президента покращився.

Читайте також

1