Банду, яка грабувала далекобійників, затримали в Одеській області - відео, фото

Злочинцям загрожує до 10 років в'язниці та конфіскація майна
Банду, яка грабувала далекобійників, затримали в Одеській області - відео, фото
Арешт нападників Фото: Поліція
27 Травня 2021, 15:40
читать на русском

"Розбійників з великої дороги", які грабували водіїв фур, арештували поліцейські в Одеській області.

У поліції повідомили, що оперативники  отримали інформацію щодо діяльності злочинної групи осіб, яка орудувала на автошляхах.

Крім того, було встановлено дані про підготовку зловмисників найближчим часом організувати на трасі чергову засідку на водія великовантажного автомобіля, який прямував з Одеси до Запорізької області та мав при собі готівку у сумі 370 000 гривень.

Аби спинити фуру, змовники ретельно підготувалися. Провели візуальне стеження за автопідприємством, звідки слідував обраний ними об'єкт. На автозаправці непомітно порізали шини на вантажівці. Згодом дочекалися вимушеної зупинки фури і перед світанком на території Херсонської області напали на водія, - розповіли правоохоронці.

Оперативники внутрішньої безпеки НПУ та слідчі ГУНП у Одеській області затримали злочинну групу "на гарячому". У зловмисників вилучено ніж, газовий балончик, стяжки та балаклави.

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури слідчі поліції оголосили фігурантам нападів підозру за ч. 2 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років з конфіскацією майна. Наразі нападники затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Читайте також

Нагадаємо, у січні у Полтавській області затримали трьох чоловіків, які обкрадали вантажівки прямо під час руху. Правоохоронці повідомляють, що їхня "робота" була чітко налагоджена.

Зловмисники, не привертаючи уваги, під'їжджали під транспортний засіб та прямісінько під час руху, за допомогою спеціальної страховки вилазили зі свого авто та прямували до "об’єкту". Надалі інструментами відкривали або зрізали замки дверцят та обкрадали автівки. Крадіжки вони здійснювали з вантажних автомобілів під час їх руху територією Полтавської області.

1