Банк в Іспанії помилково перерахував клієнтам 130 мільйонів фунтів стерлінгів

Тепер працівники банку вимагають повернення коштів
Банк в Іспанії помилково перерахував клієнтам 130 мільйонів фунтів стерлінгів
Фунти стерлінги Фото: Pexels
31 Грудня 2021, 10:38
читать на русском

Іспанський банк Santander помилково перерахував своїм клієнтам у Великій Британії на Різдво 130 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 175 мільйонів доларів).

Як пише MailOnlinе,  співробітники, які працювали під час Різдва (25 грудня), помилково продублювали майже 2 тисячі перекладів, і ці люди отримали від роботодавців не одну премію, а дві. У банку сказали, що помилка сталася через "проблему з плануванням" платежів.

Банк спробував повернути ці гроші назад, але експерти сумніваються, що це йому вдасться, оскільки близько 75 000 людей і підприємств були помилково "премійовані" банком двічі.

Один з експертів сказав виданню, що банку, скоріше за все, доведеться звертатися до кожного клієнта окремо та просити повернути гроші.

Попри те, що несподіваний прибуток був помилкою банку, його клієнтам заборонено зберігати неправильно акредитовані гроші, і якщо вони витрачають їх, то їм загрожують звинувачення у "збереженні неправомірного кредиту" відповідно до законодавства. Максимальне покарання передбачає 10 років позбавлення волі.

Тепер Santander використовує функцію відновлення банківських помилок, щоб звернутися до різних банків або безпосередньо до одержувачів готівки, щоб отримати їх назад.

Нагадаємо, в Америці рієлтор через помилку банку став доларовим мільярдером - агент з нерухомості зі штату Луїзіана Даррен Джеймс побачив на своєму банківському рахунку 50 мільярдів доларів.

Читайте також