Батькам дозволили заходити в приміщення школи - омбудсмен Горбачов

У школі батьки повинні дотримуватись вимог протиепідемічної безпеки
Батькам дозволили заходити в приміщення школи - омбудсмен Горбачов
діти, школа, підручник Фото: УНІАН
7 Вересня 2021, 16:08

Батьки можуть заходити в приміщення школи за умов дотримання вимог протиепідемічної безпеки.

Про це повідомив освітній омбудсмен Сергій Горбачов, передає Цензор.НЕТ.

Уже не заборонено. Багато хто про це не знає. Справді, постанова Головного санітарного лікаря річної давнини від 23 серпня минулого року забороняла доступ батькам до школи. Але Постанова ж №4 від 23.04.2021 квітня цього року №50 дозволила батькам за умов дотримання вимог протиепідемічної безпеки заходити до школи, - заявив Горбачов.

За його словами, батьки - учасники освітнього процесу, тому вони мають право дивитися, що відбувається в школі. Проте він радить батькам не заходити до школи тоді, коли там є діти.

Подати звернення до директора школи: мовляв, хочемо зайти подивитися, як справи. Окей, добре. Давайте, дітей в школі не буде, після завершення занять – будь ласка. Але – не у величезній кількості, лише уповноважені від батьків. Будь ласка, маски, температурний скринінг – і ходіть, дивіться. Ви маєте на це право. Але щоб там дітей не було, - додав Сергій Горбачов.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я створило інструкцію для вчителів, аби ті знали, що робити у випадку виявлення в одного з учнів симптомів COVID-19.

Читайте також