Учнівські квитки у Києві: влада столиці роз'яснила правила проїзду школярів

Проїзд за учнівськими квитками старого зразка буде можливим
Учнівські квитки у Києві: влада столиці роз'яснила правила проїзду школярів
Автобус (фото: Pexels)
1 Вересня 2021, 19:13
читать на русском

Учнівськими квитками старого зразка все ще можна користуватися в міському громадському транспорті Києва. Ці проїзні документи діятимуть до кінця року.

Про це повідомили в столичній міській адміністрації.

Зазначається, що всі учні столичних шкіл мають право безоплатного проїзду у столичному громадському транспорті.

У разі, якщо дитині не встигли оформити чи виготовити електронний учнівський, вона може продовжувати користуватися квитком старого зразка до кінця поточного року, - йдеться у повідомленні.

Киянам нагадали, що паперовий документ учням обов’язково необхідно мати із собою, користуючись міським транспортом.

Одночасно з тим, батьки учнів усіх шкіл Києва продовжують замовлять електронні учнівські квитки онлайн. Поки що вони працюватимуть в тестовому режимі, – пояснив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Для замовлення батькам чи опікунам школяра потрібно зареєструватись та подати заявку на учнівський е-квиток за допомогою порталу scard.kyivcity.gov.ua. Далі дані в системі підтверджує працівник школи, де навчається дитина, а валідована заявка передається на виробництво. Отримати готові е-квитки учні, як і раніше, можуть у своїх школах. Наразі система працює у тестовому режимі.

Фахівці Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій зазначають, що строк виготовлення учнівського квитка залежить від швидкості перевірки даних у школі. Коли учнівський буде готовий, на електронну пошту батькам обов’язково надійде лист.

У столичному метрополітені нагадали школярам та їхнім батькам про правила пільговим користуванням метро.

Міською цільовою програмою "Турбота" 2019-2021 до 31 грудня 2021 року передбачено прохід за учнівським квитком старого зразка для безоплатного проїзду в міському пасажирському транспорті. Також батьки учнів усіх шкіл Києва можуть замовити електронний учнівський квиток онлайн, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Києві від 14 липня паперові квитки для проїзду у громадському транспорті остаточно вийшли з обігу.

Читайте у нашому матеріалі: Як оплатити проїзд у Києві: де купити QR-квиток та поповнити транспортну карту (мапа)

Читайте також