Батько та син вдавали багатодітних татусів, щоб виїхати за кордон

Дітей при них не було, лише свідоцтва
Батько та син вдавали багатодітних татусів, щоб виїхати за кордон
Фото: facebook.com/DPSUkraine
18 Березня 2022, 17:34
читать на русском

Українські прикордонники затримали батька та сина, які вдавали з себе багатодітних татусів. П'ять з шести свідоцтв про народження дітей були підробленими.

Про це повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України.

Зазначається, що прикордонники Чопського загону у пункті пропуску "Ужгород" завадили спробі незаконного виїзду двох українців призовного віку за кордон.

На виїзд з України прибули двоє чоловіків – батько та син. На контроль разом з паспортами обидвоє надали по три свідоцтва про народження дитини, - йдеться у повідомленні.

Фото: facebook.com/DPSUkraine

Відповідно до рішення уряду, чоловіки, які мають на утриманні троє або більше дітей, мають право на виїзд за межі України у воєнний час. Тож "кмітливі" чоловіки вирішили скористатися цією нормою законодавства і вдати з себе багатодітних батьків.

Під час перевірки документів прикордонники з'ясували, що п’ять з шести свідоцтв про народження дітей підроблені. Липові документи встановленим порядком передано співробітникам Нацполіції. Чоловіків через кордон не пропустили.

Фото: facebook.com/DPSUkraine

У діях правопорушників вбачаються ознаки правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів».

Нагадаємо, що українці, які планують виїхати до країн ЄС та Молдови, мають можливість отримати телефоном консультацію з окремих питань перетину кордону.

Читайте також