Прикордонники затримали трьох чоловіків, які "овдовіли", аби незаконно перетнути кордон

Усі вони хотіли виїхати з підробними свідоцтвами про нібито смерть їхніх дружин
Прикордонники затримали трьох чоловіків, які "овдовіли", аби незаконно перетнути кордон
“Вдівець”, затриманий прикордонниками (Фото: ДПСУ)
17 Березня 2022, 16:00
читать на русском

На Вінниччині прикордонники Могилів-Подільського загону виявили громадянина України, який намагався перетнути кордон сфальсифікувавши смерть дружини. 40-річний харків’янин надав копію "свідоцтва про смерть" дружини, сподіваючись перетнути кордон з двома дітьми, як їх єдиний опікун.

Про це повідомили у ДПСУ.

У копії "свідоцтва про смерть" будо зазначено "смерть" дружини у червні 2021 року. Однак під час перевірки встановлено, що після "смерті", у серпні 2021 року, жінка двічі перетинала державний кордон та літала відпочивати з родиною до Єгипту.

Днем раніше в поромному пункті пропуску "Орлівка" на Одещині та в пункті пропуску "Малий Березний" на Закарпатті прикордонники Ізмаїльського та Чопського загонів виявили ще двох таких "вдівців". Винахідливі чоловіки також намагалися використати підроблені документи про смерть своїх дружин, аби потрапити по той бік кордону.

Прикордонники встановили, що дружина, яку один із них пошив у "мертві душі", від дня смерті ще 8 разів літала за кордон, а інший "батько-одинак" надав "свідоцтво про смерть", яке було виготовлене на бланку не встановленого зразка з підробленою печаткою.

У діях цих громадян України вбачаються ознаки правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст. 358 ККУ "Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів".

Також чоловікам доведеться відвідати і військкомати, так українцям віком від 18 до 60 років виїзд за межі країни заборонено.

Нагадаємо, на кордоні з Молдовою прикордонники Чернівецького загону викрили незвичайного "пасажира". Його виявили у пункті пропуску "Росошани" в автомобілі марки Рено, яким їхала жінка з двома своїми дітьми. Перевіривши їх документи, прикордонники оглянули ще й багажник авто, де виявили в бейбі-боксі чоловіка 1985 року народження. Так чоловік намагався втекти з України.

Читайте також

1