Беленюк розповів про премії для українських паралімпійців-медалістів

Фінансова відзнака від держави для паралімпійців зрівнялася з сумою для олімпійців
Ексклюзив
Беленюк розповів про премії для українських паралімпійців-медалістів
Жан Беленюк Фото: НОК у Фейсбуці
7 Вересня 2021, 08:33
читать на русском

Народний депутат з фракції "Слуга народу", перший заступник голови комітету з питань молоді та спорту, олімпійський чемпіон Жан Беленюк розповів про нагороди, які отримають паралімпійці-медалісти від держави.

В ексклюзивному коментарі Парламент.UA депутат сказав, що захоплюється досягненнями українських паралімпійців.

Він каже, що українські паралімпійці завжди вражають своїми результатами.

Вони тримають марку. Такими людьми треба пишатися, ставити їх за приклад, адже попри усі негаразди вони виборюють для нас велику кількість нагород, - зазначив Беленюк.

Також нардеп розповів про державні премії для українських чемпіонів Паралімпіади.

Зараз фінансова відзнака від держави для паралімпійців зрівнялася з сумою для олімпійців. Якщо минулих Паралімпійських ігор чемпіон отримував 40 тисяч доларів за перше місце, зараз цю суму підняли до 125 тисяч доларів, так само як і за олімпійську медаль. Однак головне це те, що наші паралімпійці роблять це для людей, і ми бачимо по соцмережах, яку підтримку вони отримують від українців, які вболівали за них, - розповів нардеп.

Нагадаємо, українська збірна на Паралімпійських іграх привезла з Токіо 98 медалей, з них: 24 золоті, 47 срібних і 37 бронзових. Тож у загальному медальному заліку, де позиція у рейтингу залежить від кількості золотих медалей, Україна стала 6-ю. Втім за загальною кількістю медалей українська збірна - п’ята. Найбільшу кількість нагород українці здобули у змаганнях із плавання - 43 медалі та з легкої атлетики - 24 медалі.

Більше читайте в нашому матеріалі: Український прорив на Паралімпіаді-2020: що чекає на спортсменів вдома

Читайте також

Співавтори: Дар'я Сидоренко