Без опадів і помірно тепло: прогноз погоди на тиждень

Впродовж нового тижня очікується переважно спокійна погода під впливом поля високого тиску. Тільки на вихідних розвиток циклонічності із заходу стане причиною опадів та посилення вітру.
Без опадів і помірно тепло: прогноз погоди на тиждень
Погода Фото: Pexels
29 Січня 2024, 15:48
читать на русском

Вже з понеділка більша частина території нашої країни опиниться під впливом малорухомого європейського антициклону "Enno", завдяки якому до вихідних збережеться спокійна погода без істотних опадів, із температурним режимом близько норми. У другій половині тижня тиск у Європі почне знижуватися та разом з цим активізуються атмосферні фронти. Таким чином, у вихідні погода в нашій країні зіпсується – розпочнуться опади у вигляді снігу з переходом у дощ та посилиться вітер переважно західної чверті; температура повітря дещо підвищиться.

Про це пише синоптик Ігор Кибальчич, передає Метеопрог.

У понеділок, 29 січня, вночі у західних, місцями центральних та південних областях очікується невеликий сніг, мокрий сніг. Подекуди тумани, на дорогах місцями ожеледиця. Вітер у західних та північних областях змінних напрямків, 3 – 8 м/с, на решті країни північної чверті, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі 0…-5 °С, у західних та північних областях при проясненнях місцями -8…-13 °С; вдень -2...+3 °С.

У вівторок, 30 січня, під впливом антициклону в Україні опадів не передбачається, лише вночі та вранці у Криму місцями пройде невеликий сніг, мокрий сніг. Вночі та в першій половині дня місцями тумани. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі -1...-6 °С, місцями у західних та північних регіонах при проясненнях -7...-12 °С; вдень -2...+3 °С.

У середу, 31 січня, в Україні утримається погода переважно без опадів. Вночі та вранці місцями тумани. Вітер західний, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі -2...-7 °С, у Карпатах та на крайній півночі місцями -7...-12 °С; вдень повітря прогріється до +1…+6 °С.

У четвер, 1 лютого, у східних областях пройдуть невеликі опади у вигляді снігу, мокрого снігу, мряки та дощу, можлива ожеледь. На решті країни без істотних опадів. Вітер західний, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі -4…+1 °С, вдень 0…+5 °С, у південній частині та на крайньому заході місцями +6…+8 °С.

У п'ятницю, 2 лютого, в більшості областей, окрім південної половини, очікуються невеликі опади у вигляді снігу, місцями з дощем. На Лівобережжі подекуди ожеледь. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно-західний із переходом на північно-західний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі -3...+2 °С, вдень 0...+5 °С.

У суботу, 3 лютого, очікується нестійка погода через вплив Балтійського циклону. Пройдуть помірні опади у вигляді снігу із переходом у дощ. Вітер південно-західний, 7 – 12 м/с, у західних областях вдень місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі -1...-6 °С, вдень 0...+5 °С.

У неділю, 4 лютого, утримається нестійкий характер погоди, з опадами переважно у вигляді снігу та дощу. Вітер західний, північно-західний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі становитиме -1...+4 °С, вдень +2...+7 °С, на Одещині до +11 °С.

Нагадаємо, лютий 2024-го почнеться з невеликих заморозків, а вже у другій половині місяця в Україні настане потепління.

За довгостроковим прогнозом синоптиків початок лютого буде з невеликим похолоданням. Вночі очікується суцільний мінус, а вдень тепліше: близько 0° C. Із середини першої десятиденки вдень температура підвищиться, а ночі будуть здебільшого із знаком "мінус". Опади в цей час помірні, в окремі дні буде досить вітряно.

Середина місяця характеризуватися частими змінами погоди і температури. В окремі дні будуть спостерігатися досить сильні пориви вітру. На початку цієї декади очікується похолодання: різке зниження температури спостерігатиметься вночі, а вдень утримається досить помірна температура. Потім посиляться опади, а після цього температура знову знизиться на два-три дні. Кінцівка другої декади здивує різким потеплінням.

Потепління спостерігатиметься і на початку останньої 9-денки лютого. Далі ще в окремі дні буде спостерігатися морозна температура, хоча це більше стосується ночей, а вдень буде плюс або близько нуля. Опадів буде не багато.

Читайте також