Бій за Маріуполь: українські війська контролюють 50% міста - мер

На одного українського бійця приходиться 10 чи 15 окупантів
Важливо
Бій за Маріуполь: українські війська контролюють 50% міста - мер
Маріупольський міський голова Бойченко Вадим
5 Квітня 2022, 11:21
читать на русском

Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко розповів про руйнування міста російськими військами та положення сил окупантів та українських захисників у місті на даний момент.

Про це він повідомив в інтерв'ю РБК-Україна.

За нашими оцінками, Маріуполь сьогодні розділений на дві частини – 50% сьогодні під контролем "днрівців" та російських військ і 50% наші хлопці сьогодні тримають, - зазначив мер.

За його словами, військових, які наступають на місто, дуже багато. Вони кількісно в рази переважають тих хлопців, які сьогодні боронять український Маріуполь. На одного українського бійця приходиться 10 або 15 військових агресора.

До того ж вони метр за метром і з моря, і з повітря знищують всю інфраструктуру міста, випалюють його вщент і залишають тільки попіл. І так приблизно по 15 метрів за добу, - додав Вадим Бойченко.

Бойченко також зазначив, що окупанти атакують місто і літаками, і кораблями: "Нашим хлопцям дуже важко триматися, але вони тримаються".

Нагадаємо, російські окупанти "призначили" свого мера Маріуполя. Ним став депутат міськради від забороненої проросійської партії "Опозиційна платформа - За життя" Костянтин Іващенко.

Читайте також