Білоруси почали протестувати червоно-білими плакатами на деревах - фото

Мешканці Білорусі вигадують нові методи виявлення своєї громадянської позиції
Білоруси почали протестувати червоно-білими плакатами на деревах  - фото
Протести у Білорусі Фото: TUT.by
27 Грудня 2020, 16:06
читать на русском

Протести у Білорусі продовжуються вже п'ятий місяць. Щоразу мешканці країни вигадують нові методи виявлення своєї громадянської позиції, аби убезпечитися від затримань.

Сьогодні білоруси протестували червоно-білими плакатами на деревах.

Місцеве видання TUT.by повідомляє, що під Мінськом у лісі з'явилися плакати із відомими вже слоганами: "Правда для всіх одна", "Віримо, можемо, переможемо", "Ми разом - нас багато", Наша візьме".

Сьогодні у Мінську представники опозиції вийшли на акції протесту в різних районах білоруської столиці, повідомляє Onliner. Причому протести розпочалися ще майже о сьомій ранку.

Мінчани почали ходу в районі тракторного заводу. Ще затемна пройшов і марш в районі Малинівка, а з приходом світанку підтягнулися також жителі вулиці Маяковського, - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що люди організовувалися в невеликі колони з біло-червоно-білою символікою, шикувалися в ланцюзі солідарності та скандували "поки ми єдині, ми непереможні" і "приєднуйся".

ЗМІ пишуть, що вже за традицією марші у Білорусі супроводжуються затриманнями.

Читайте також

У Мінську автомобілісти підтримували протестуючих та голосно сигналили спецтехніці силовиків.


У Мінську та Мінському районі люди запускали в небо повітряні кульки із "опозиційною" символікою.

Читайте також

Протести у Білорусі

Протести у Білорусі Фото: TUT.BY

Правозахисний центр "Вясна" повідомив, що у Білорусі тривають адміністративні суди над учасниками мирних акцій, відбуваються затримання, продовжується тиск на громадян за їх активну позицію і невдоволення діями влади. ПЦ "Вясна" фіксує факти політичного переслідування.

Нагадаємо, у Білорусі з серпня 2020 року проходять масові акції протесту незгодних з підсумками президентських виборів, які відбулися 9 серпня. Зокрема, щопонеділка пенсіонери виходять на так звані "Марші Мудрості".

У ході протестних акцій в Мінську та інших містах Білорусі силовики масово затримують учасників акцій протесту, навіть похилого віку.

1