Білоруським айтішникам спростили оформлення дозволу на проживання в Україні

Україна спростила правила імміграції з Білорусі
Білоруським айтішникам спростили оформлення дозволу на проживання в Україні
айті, комп’ютер Фото: ThisIsEngineering з Pexels
23 Грудня 2020, 15:54
читать на русском

Кабінет міністрів спростив оформлення дозволу на проживання в Україні для висококваліфікованих спеціалістів із Білорусі.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі прем'єр-міністр України Денис Шмигаль за підсумками засідання Кабінету міністрів.

Підтримали рішення, яке дозволяє білоруським підприємцям, фахівцям у галузі ІТ та інновацій та членам їх сімей одночасно із дозволом на імміграцію подавати звернення щодо посвідки на тимчасове проживання, - зазначив керівник уряду (досьє Шмигаля).

Читайте також

За його словами, процедура розгляду та отримання таких посвідок буде здійснюватися у скорочений строк, а саме за три робочі дні.

Запропонований постановою варіант спрощення оформлення дозволу надасть можливість окремим категоріям білорусів та членам їх сімей одночасно зі зверненням із заявою про надання дозволу на імміграцію звернутися із заявою на отримання посвідки, зазначають в уряді.

Як відомо, у жовтні президент України Володимир Зеленський підписав указ "Про деякі заходи щодо залучення підприємців, висококваліфікованих спеціалістів, які є громадянами Республіки Білорусь".

Зазначається, що документ сприятиме розвитку інвестиційного потенціалу України та залученню висококваліфікованих ІТ-спеціалістів та інноваторів.

1