Біля Офісу президента розпочався мітинг проти вироку Стерненку - фото

Уже зібралось близько 5 тисяч людей
Важливо
Біля Офісу президента розпочався мітинг проти вироку Стерненку - фото
Акція на Банковій у підтримку Стерненка (фото: Telegram)
27 Лютого 2021, 13:20
читать на русском

У суботу, 27 лютого, біля Офісу президента розпочалась акція протесту проти вироку одеському активісту Сергію Стерненку, якого засудили до семи років позбавлення волі.

Пряму трансляцію акції веде видання "Радіо Свобода".

Серед вимог акції "Справедливість Стерненку – справедливість усім":

  1. Негайно звільнити Сергія Стерненка та інших політв'язнів.
  2. Оновити судову систему, а саме перезапустити Вищу раду правосуддя. Нових членів цих органів мають набрати за допомогою чесного конкурсу.

На відео можна побачити, що прохід на Банкову відкритий, і там уже зібралось близько 5 тисячі людей. Офіс президента охороняють кілька сотень поліцейських. На вході розгорнули пункт допомоги з аптечкою, їжею та гарячими напоями.

Посилені заходи охорони вжито на Хрещатику, Майдані Незалежності, вулицях Інститутській та Банковій. Також збільшилася кількість поліції на станціях метро "Хрещатик" та "Майдан Незалежності". Рух повністю перекритий.

Поліціянти контролюють територію, йдуть поряд із мітингувальниками, нікого не зупиняють та не затримують.

Учасники акції кричать:  "Свободу політв'язням", "Стерненко волю", "Аваков чорт", "Україна не рояль", "Венедіктову в відставку".

Читайте також

Нагадаємо, 23 лютого суд в Одесі призначив активісту Сергію Стерненку 7 років та 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна. Засідання суду стосувалося щодо нібито викрадення депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича у квітні 2015 року (Стерненко стверджує, що не міг брати участь у викраденні, оскільки його у той час не було в Одесі).

Після вироку адвокати юридичної компанії "Міллер" подали заяву про застосування заходів безпеки щодо активіста Сергія Стерненка. Вони просили перевести засудженого до Києва. Згодом адвокат Масі Найєм заявив, що не знає, де перебуває його підзахисний.

Читайте також наш матеріалРозплата буде та час палити суди: соцмережі вибухнули після вироку Стерненку