Блекауту не сталося: наслідки сьогоднішньої масованої атаки по Україні

У більшості областей успішно відпрацювала ППО
Головне
Блекауту не сталося: наслідки сьогоднішньої масованої атаки по Україні
Ракета прилетіла у будинок на Івано-Франківщині (Фото: Кирило Тимошенко Телеграм)
29 Грудня 2022, 12:12
читать на русском

Внаслідок ранкової масованої атаки на Україну є окремі пошкодження інфраструктури. У деяких областях превентивно було відключено електроенергію.

Результати атаки по областях наступні:

▪️Київ та область – 40% столиці без світла. Хоч збито всі 16 ракет, але уламками пошкоджено промислове підприємство у столиці та житлові будинки; відомо про трьох потерпілих, серед них 14-річна дівчинка. Усі вони ушпиталені.

▪Львівщина, — 90% Львова залишилося без світла, є проблеми з водою, але про прильоти не повідомляється;

▪Івано-Франківщина — приліт у приватний будинок, ракета дивом не вибухнула, потерпілих немає.

▪️Харківщина, — 4 прильоти у Харкові з критичної інфраструктури, проблеми зі світлом, зупинилося метро, про жертв або потерпілих не повідомляється.

▪Одеська область, — збили 21 ракету, але внаслідок удару пошкоджено енергооб'єкт, є проблеми з водою та світлом, уламками пошкоджено житловий будинок.

У Сумській, Вінницькій, Житомирській, Полтавській, Миколаївській, Тернопільській, Чернігівській областях повідомляли про роботу ППО, прильотів не зафіксовано.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час новорічних свят росія може спробувати завдати значного удару по енергосистемі України. За відсутності нових пошкоджень українці проведуть кілька днів з безперебійним енергопостачанням.

Водночас ситуація з електропостачанням у столиці залишається складною. Продовжуються екстрені відключення світла, і в таких реаліях кияни житимуть всю зиму.

Читайте також

1