У ЗМІ оприлюднили сценарії блекаутів, які може планувати росія

Максимально блекаут може тривати тиждень
Головне
У ЗМІ оприлюднили сценарії блекаутів, які може планувати росія
Війна, запуск ракети Фото: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua
28 Листопада 2022, 12:23
читать на русском

Країна-агресорка Росія планує повторити теракти, спрямовані на енергосистему України, у зв'язку з чим влада розглядає три сценарії блекауту в країні.

Про них написали у Forbes.

Сценарій №1. Блекаут на Лівобережжі

Російські окупанти зосереджуються на ракетних ударах по транзитних підстанціях, що передають електроенергію із заходу на схід України, і б'ють по електростанціях на Лівобережжі.

У такому випадку без світла впродовж 12-24 годин опиняться Чернігівська, Сумська, Полтавська, Дніпропетровська області, підконтрольні Україні частини Харківської, Запорізької, Донецької та Луганської областей, частково Миколаївська, Херсонська, Кіровоградська, Черкаська та Київська області разом з лівим берегом Києва.

Для відновлення живлення цих областей енергетики протягом доби поступово запускатимуть електростанції: від малих ТЕС і ГЕС до великих.

Сценарій №2. Блекаут усієї України

Окупаційно-терористичне військо завдає серію одночасних масованих ракетних ударів по електростанціях і підстанціях на всій території країни, але Україна залишається підключеною до європейської енергосистеми.

За цим сценарієм усі області України залишаться без світла на 12-24 години. Однак за умови заживлення від європейської енергомережі вже протягом двох годин почнуть відновлювати роботу АЕС.

Сценарій №3. Блекаут України на 7 днів

Цей сценарій передбачає серію масованих одночасних атак на відкриті розподільчі пристрої АЕС та підстанції, які з'єднують українську енергосистему з європейською. Атомні станції хоч і можуть втриматися в роботі на одному енергоблоці, маючи на власні потреби 100-400 МВт, однак у випадку удару в безпосередній близькості до АЕС існує висока ймовірність зупинки роботи станції. І разом з цим не буде можливості заживити їх протягом 2 годин.

Насамперед енергетики відновлять з'єднання української та європейської енергосистем, а паралельно заживлюватимуть малі ГЕС і ТЕС. Щоб поновити роботу АЕС знадобиться до 7 днів, і лише після цього електроенергію дадуть для промисловості, інфраструктури й населення.

Нагадаємо, в Україні через масований ракетний удар росіян продовжують діяти графіки аварійних відключень світла. Але, якщо ситуація стабілізується, то українці перейдуть до планових вимкнень вже за 1-2 дні.

Читайте також