Близько 300 мільйонів гривень: в АРМА передали активи російської компанії

Кінцевим бенефіціарним власником компанії є російський мільярдер
Важливо
Близько 300 мільйонів гривень: в АРМА передали активи російської компанії
Офіс генпрокурора (Фото: УНІАН)
21 Вересня 2022, 21:29
читать на русском

Прокуратура Києва передала в управління АРМА арештоване майно та корпоративні права російської компанії на суму близько 300 мільйонів гривень.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора. 

За даними слідства, в Києві та на території інших регіонів здійснює свою діяльність підприємство, кінцевим бенефіціарним власником якого є російський мільярдер, а тому є значний ризик у прийнятті керівництвом підприємства рішень на шкоду державній безпеці України, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що суд арештував корпоративні права цього підприємства у вигляді статутного капіталу в розмірі майже 300 мільйонів гривень, комплекс приміщень (5 тисяч квадратних метрів) та земельну ділянку (1,5 тисячі га).

Досудове розслідування за процесуального керівництва прокуратури за фактами здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором, його окупаційною адміністрацією, спрямованих на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації чи збройних формувань та на уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України здійснюється Подільським УП ГУ Нацполіції в м. Києві за матеріалами СБУ (ч. 6 ст. 111-1 КК України), - додали в повідомленні.

Нагадаємо, суд арештував активи колишнього народного депутата України Валерія Горбатова, який в Криму сплачував податки окупантам та терористичним організаціям.

Читайте також

1