Близько 40% українців перехворіло на COVID-19 - лікарка

Реальне число хворих та тих, хто одужав, від фактичного відрізняється у 15-20 разів
Близько 40% українців перехворіло на COVID-19 - лікарка
Коронавірус (фото: Pexels)
15 Грудня 2020, 17:57
читать на русском

Статистичні дані по захворюваності на COVID-19 значно відрізняються від фактичних. Близько 40% населення України уже перехворіли на COVID-19, тому залишається вакцинувати близько 40%.

Про це повідомила вірусологиня, завідувачка відділу респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних захворювань ім. Л.В. Громашевського Алла Мироненко в інтерв'ю виданню "Голос UA".

Лікарка повідомила, що за розрахунковими даними, а не тими, які підтверджені лабораторіями, уже близько 40% населення перехворіло на коронавірус.

У нас, за лабораторними даними, коронавірусом українці перехворіли в 15-20 разів менше, - зазначила Мироненко.

Читайте також

Різницю у даних завідувачка пояснила тим, що "фізично неможливо організувати перевірку всіх людей з симптомами коронавірусу".

Залишилося прищепити близько 40%. Якщо вакцинувати нас почнуть в червні, то думаю, багато українців на той час теж перенесуть коронавірус. Всім, хто не перехворіє, але належить до групи ризику, потрібно буде вакцинуватися, - додала вірусологиня.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що необов'язково робити повторний тест на COVID-19 у тому випадку, якщо пацієнт хворіє упродовж десяти днів від початку появи симптомів або отримання першого позитивного аналізу.

Читайте також наш матеріалМасове тестування може перемогти коронавірус: чому в Україні цього не роблять