Blue Origin запустила ракету із пасажирською капсулою

Вона здійснила успішну посадку
Blue Origin запустила ракету із пасажирською капсулою
Ракета компанії Blue Origin (фото: скрін із трансляції)
14 Січня 2021, 21:32
читать на русском

Американська компанія Blue Origin запустила багаторазовий ракетний носій New Shepard з пасажирською капсулою, які здійснили успішну посадку.

Трансляція запуску, польоту та посадки велася в YouTube.

Читайте також

Спочатку успішні запуск та посадку здійснила ракета New Shepard, для якої цей політ був першим. Вона підняла оновлену капсулу для пасажирів, яка після від'єднання від ракети також успішно приземлилася. Всередині капсули перебував тільки манекен.

Вітаємо команду Blue Origin з ще одним успішним запуском. На один крок ближче, - йдеться на сторінці компанії в Twitter.

Нагадаємо, що під час останнього запуску важкої ракети Falcon 9 американської компанії SpaceX вона встановила відразу два рекорди. Проведений старт став сотим для носіїв Falcon 9, включно із невдалий запуск в червні 2015 року, але без вибуху ракети у вересні 2016 року.

Крім того, під час останнього старту SpaceX вдалося в сьомий раз використовувати для виведення корисного навантаження одну і ту ж першу сходинку. Видання нагадує, що перший політ ступені B1049 відбувся у вересні 2018 року, коли був запущений канадський телекомунікаційний супутник Telstar 18V. Другий раз щабель була задіяна в січні 2019 року, коли запускалися супутники Iridium. Надалі B1049 п'ять разів застосовувалася для запуску супутників Starlink.

1