Бойкот телеканалів "слугами" матиме серйозні наслідки для влади - нардеп

Багато питань стоять гостро, і треба давати відповідь
Бойкот телеканалів "слугами" матиме серйозні наслідки для влади - нардеп
З’їзд партії “Слуга народу” Фото: УНІАН
25 Листопада 2021, 14:32
читать на русском

Голова парламентської фракції "Голос" Ярослав Железняк вважає, що рішення народних депутатів від "Слуги народу" бойкотувати телеканали "Україна" і "Україна 24" матиме серйозні негативні наслідки для влади.

Про це нардеп сказав в етері на телеканалі "Україна 24".

За його словами, багато телеглядачів навіть не помітять, що "слуги" відсутні на ефірах. Причиною цьому є мала впізнанність в обличчя серед населення.

Є проблема в іншому - багато питань стоять гостро, і треба давати відповідь. Не можуть, не хочуть - а треба давати відповідь. Сьогодні достатньо гостро обговорюється питання введення надзвичайного стану. Повинен бути хоча б один представник влади, який дасть відповідь на найбільш рейтинговому шоу. Сьогодні є питання щодо електроенергії, воно залишається і накопичується. І щодо газу - чи будуть у нас віялові відключення, чи буде газовий локдаун? Хтось повинен давати на це відповідь. У нас є питання з економікою - що там, до речі, з тисячею гривень за вакцинацію? Тематика не розкрита і до кінця ніхто не розуміє. У нас є проблема з тим, як проходити коронавірус, - пояснив Железняк.

Народний депутат наголосив, що комунікація - це не примха, а обов'язок влади. На його думку, бойкот телеканалу - це дитячий крок, який точно матиме наслідки в першу чергу електоральні, а потім вже й політичні, тому що люди, коли немає відповіді на запитання, достатньо гостро реагують.

Железняк побоюється, що така реакція суспільства буде дуже не подобатись владі.

Чому "слуги" відмовились приходити на окремі телеканали

24 листопада речниця "Слуги народу" Юлія Палійчук у Telegram повідомила, що "слуги" не погодяться на олігархічний шантаж проти держави та суспільства задля лобіювання бізнесових та політичних інтересів власників.

У спільній заяві партії йдеться про те, що телеканали "Україна 24" та "Україна" перетворились на відверто пропагандистські "ДТЕК-24" і "Олігарх".

Системне та навмисне розповсюдження фейків на вказаних телеканалах, публічні безпідставні образи тих, хто заважає олігарху, відверті маніпуляції, ненадання права на відповідь і є яскравими проявами тієї олігархічної системи, з якою бореться команда президента, - йдеться у заяві.

При цьому "слуги" вважають, що антиолігархічний закон Зеленського позбавить таких надмірно впливових осіб можливості скуповувати політиків й позбавить вигоди від тиску на редакції та журналістів.

Сьогодні наша команда ухвалила спільне рішення – ігнорувати медіа, які власник навмисно перетворює на свій корпоративний гучномовець для шантажу держави і суспільства. Якщо власник вважає вигідним для себе таке спотворення журналістики, щоб на його каналах відбувались тільки проплачені або зманіпульовані у корпоративних інтересах ДТЕК дискусії, то збалансована участь будь-яких незалежних від олігарха політиків там просто неможлива, - йдеться у заяві.

Нагадаємо, що голова фракції "Європейська солідарність" Артур Герасимов назвав причину ігнорування народними депутатами від "Слуги народу" ефірів телеканалу "Україна" та "Україна 24".

Читайте також

1