Бойові дії із застосуванням усіх видів озброєння - Зеленський про ситуацію на фронті

Окупанти не стримують себе нормами конвенцій і елементарної людяності
Бойові дії із застосуванням усіх видів озброєння - Зеленський про ситуацію на фронті
Володимир Зеленський / Фото: president.gov.ua
31 Серпня 2022, 21:26
читать на русском

Російські окупанти застосовують усі види озброєння, окрім зброї масового ураження, у війні проти українців. Активні бойові дії тривають на лінії фронту протяжністю у 1300 км.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський сказав у промові на щорічній конференції Forum 2000 у Празі 31 серпня.

Протяжність лінії фронту на українській землі складає 2,5 тисячі кілометрів. Активні бойові дії із застосуванням усіх видів озброєння, окрім, на щастя, зброї масового ураження, тривають на лінії в 1300 кілометрів. Уявіть цей масштаб. Це як дорога від Києва до Праги, – зауважив Зеленський.

Росія кидає на фронт все, що в неї є. І в РФ залишилось дуже багато зброї і снарядів ще від часів Радянського Союзу. За його словами, окупанти не стримують себе нормами конвенцій і елементарної людяності.

І окупанти не стримують себе нормами будь-яких конвенцій та навіть елементарної людяності. Вони жорстоко обстрілюють наші міста з артилерії. Щодня, щоночі люди гинуть від цих страшних обстрілів, від ракетних авіаційних ударів, – наголосив Зеленський.

Президент також повідомив, що рівень терору на окупованих територіях України досяг рівня, який Європа бачила під час Другої світової війни від нацистів.

Нагадаємо, що Міністерство оборони України пропонує спецпрограму для росіян, які не бажають воювати в Україні.

Читайте також

1