Бойовики почали штурм "Азовсталі" у Маріуполі

Бійці "Азову" закликали Зеленського втрутитися
Важливо
Бойовики почали штурм "Азовсталі" у Маріуполі
Дим над “Азовсталлю” Фото: https://t.me/Tsaplienko/7591
3 Травня 2022, 14:40
читать на русском

Російські бойовики 3 травня розпочали штурм "Азовсталі", у підвалах якої перебувають поранені українські захисники та мирні мешканці Маріуполя, що ховалися тут від обстрілів та ракетних ударів.

Про це повідомив військовий журналіст Андрій Цаплієнко у Телеграмі.

Окупанти розпочали штурм "Азовсталі", просто зараз пробують прорватися на територію заводу. Інформацію підтверджує заступник командира полку "Азов". Більше деталей поки немає. Перед штурмом авіація орків кілька годин поспіль бомбила "Азовсталь". Виникла масштабна пожежа, стовп диму видно в усіх районах Маріуполя, - розповів Цаплієнко.

Він повідомив, що зв'язався зі Святославом Паламарем, заступником командира полку "Азов" телефоном. Паламар сказав, що "захисники Маріуполя, які знаходяться на "Азовсталі", закликають Верховного Головнокомандувача (Володимира Зеленського) втрутитись в ситуацію".

У полку "Азов" зазначають, що "після вчорашніх масованих авіабомбардувань території заводу "Азовсталь" російськими окупантами стало відомо про загибель двох цивільних жінок".

Закликаємо до термінового введення режиму припинення вогню та продовження евакуації громадян на безпечні території, контрольовані Україною, - додали захисники Маріуполя.

Нагадаємо, 1 травня, президент України Володимир Зеленський повідомив, що розпочалася евакуація цивільних з "Азовсталі" у Маріуполі. Однак українська влада жодним чином не обмовилася, як бути з пораненими  захисниками Маріуполя з полку "Азов", які перебувають у підвалах заводу.

Читайте також