Борис Джонсон став частиною львівської академічної спільноти

Колишній прем'єр Британії отримав ступінь почесного доктора Львівського національного університету імені Івана Франка
Борис Джонсон став частиною львівської академічної спільноти
Фото: facebook.com/kozytskyy.maksym
11 Вересня 2023, 08:15

Борис Джонсон прийняв почесне звання Doctor Honoris Causa, яке надав Львівський національний університет імені Івана Франка.

Як повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, звання Джонсону присвоїли 4 жовтня минулого року, однак свій диплом він забрав тільки зараз.

Фото: facebook.com/kozytskyy.maksym

"Я знаю, що ви переможете. Як казав ваш ректор, ви переможете. Україна переможе. Не дивлячись на їхні поранення, я бачу їхні серця левів. І вони розповіли мені, як крок за кроком їхні підрозділи звільняють свою країну від загарбників. І коли ви переможете, українське військо переможе, вони звільнять і будуть вільною, суверенною, незалежною європейською державою. І вони проливали кров за свободу в усьому світі", - сказав Борис Джонсон приймаючи звання доктора.

Ректор ЛНУ Франка Володимир Мельник розповів, що 4 жовтня 2022 року вчена рада Львівського університету присвоїла звання "Почесний доктор (Doctor Honoris Causa) Львівського національного університету імені Івана Франка" прем’єр-міністрові Великої Британії (2019-2022) Борису Джонсону високо оцінивши його особистий внесок в захист української державності. Ректор додав, що "українці завжди пам’ятатимуть того, хто у темні часи дав світло надії".

Фото: facebook.com/kozytskyy.maksym

Doctor Honoris Causa – це найвище почесне звання Львівського національного університету імені Івана Франка, яке присвоюють громадським, державним і релігійним діячам, політикам, вченим України та світу за значний внесок у розвиток науки, освіти, культури і духовності.

Нагадаємо, 6 червня 2022 року члени Консервативної партії Великої Британії висловили вотум довіри Борису Джонсону, завдяки чому він зміг зберегти свою посаду. Однак 7 липня Борис Джонсон пішов з посади прем'єр-міністра і лідера Консервативної партії на тлі політичної кризи, яка виникла в країні через відставки низки міністрів.

1