Боротьба з COVID-19: у Раді ухвалили нову постанову

В Україні рекомендують створити Національний штаб протидії біологічним загрозам
Боротьба з COVID-19: у Раді ухвалили нову постанову
Прибиральниця у Верховній Раді, дезинфекція (фото: Парламент UA)
20 Жовтня 2020, 13:09
читать на русском

Верховна Рада  підтримала постанову про протидію COVID-19 та захист країни від негативних наслідків пандемії та нових біологічних загроз.

Про це стало відомо на засіданні депутатів у Верховній Раді у вівторок, 20 жовтня.

Документ підтримали 308 народних обранців.

У документі, зокрема, рекомендують президентові створити та очолити Національний штаб протидії біологічним загрозам. А в країні - впровадити єдину телефонну лінію, куди зможуть звертатися люди із симптомами коронавірусу.

Читайте також

Постановою також рекомендовано забезпечити ефективну безкоштовну діагностику та тестування на COVID-19 та відновити на рівні місцевого самоврядування системи невідкладної медичної допомоги.

Згідно з документом, запропоновані заходи мають фінансуватися через перерозподіл коштів фонду боротьби з коронавірусом.

Президент Володимир Зеленський під час виступу у ВР у вівторок, 20 жовтня, заявив, що у боротьбі з коронавірусом Україна, запровадивши у березні жорсткий карантин, виграла дуже цінний час, що допомогло зберегти життя тисячам українців.

Ми обирали між двома сценаріями: поганим та ще гіршим. Удар по економіці через карантин чи величезна кількість хворих і померлих. Звісно, ми обрали перший варіант, - сказав він.

Читайте також

Нагадаємо, що президент під час послання до Верховної Ради України наголосив, що адаптивний карантин не скасовує елементарних правил захисту від коронавірусної інфекції COVID-19. Зеленський (досьє Володимира Зеленського) також нагадав про важливість носіння захисних масок.

Я хочу звернутись до всіх громадян України, які, незважаючи, на страшні щоденні цифри: або взагалі не носять маски, або роблять це "для галочки". Маска на вашому обличчі - це безпека інших людей, - заявив президент.

Він також додав, що депутатів це також стосується.

1