"Брехня на брехні": у партії "Слуга народу" розгорається новий скандал довкола містобудівного закону

"Слуга народу" Ганна Бондар заявила, що автори законопроєкту №5655 збрехали, щоб отримати голоси на його підтримку
Важливо
"Брехня на брехні": у партії "Слуга народу" розгорається новий скандал довкола містобудівного закону
Ганна Бондар
11 Січня 2023, 17:36
читать на русском

Народна депутатка від "Слуги народу" Ганна Бондар заявила, що автори скандального законопроєкту №5655 про "містобудівну реформу" ввели в оману Верховну Раду, коли заявили, що врахували всі зауваження НАЗК та що реформа базується на містобудівній моделі провідних європейських країн та США.

Про це Бондар написала на своїй сторінці у Facebook.

"На підкомітеті нам казали, що ВСІ зауваження НАЗК зняті, мовляв, на комітеті будуть представники, спитайте. На комітеті представників НАЗК не було. Або не повідомили, або не впустили в зум, як і Міністерство культури та інформаційної політики України та Національна Спілка Архітекторів України – НСАУ. Але простий аналіз тексту показав, що НЕ ВСЕ враховано. До речі те, що враховано, зроблено таким чином, щоби не було змоги виконати. Брехня на брехні", - заявила Ганна Бондар.

Нагадаємо, у грудні-2022 Рада в цілому підтримала резонансний законопроєкт №5655 щодо реформування сфери містобудівної діяльності. Документ, зокрема, передбачає розширення можливостей Єдиної державної електронної системи у сфері будівництві. Також з його запровадженням очікується спрощення реєстрації прав на виконання підготовчих і будівельних робіт та перегляд системи містобудівного контролю.

Протягом усього періоду з моменту реєстрації у ВР у червні 2021 року цей законопроєкт викликав бурхливі дискусії. Найбільше його противників серед представників місцевого самоврядування, оскільки даний законопроєкт фактично узаконює самовільне будівництво і усуває місцеву владу від керівництва цим процесом.

Через згаданий законопроєкт зі "Слугами народу" вже трапилося кілька скандалів. Так 17 грудня голова партії Олена Шуляк прийшла у палату до військового та юриста Симороза, який підірвався на протитанковій міні і втратив обидві ноги. Шуляк збиралася обговорити резонансний допис Симороза, в якому той розкритикував її законопроєкт щодо містобудування 5655, який раніше прийняла Верховна Рада.

Наступного дня народна депутатка Галина Янченко написала заяву на вихід із партії "Слуга народу" через вчинок голови партії Олени Шуляк, назвавши його "дніщєм".