Скандал в "Слузі народу": нардепка Янченко виходить з партії через негідну поведінку Шуляк

Днями Олена Шуляк прийшла в госпіталь до бійця з ампутованими ногами з`ясувати стосунки через його критику закону про містобудування
Головне
Скандал в "Слузі народу": нардепка Янченко виходить з партії через негідну поведінку Шуляк
Галина Янченко
20 Грудня 2022, 12:21
читать на русском

Народна депутатка Галина Янченко написала заяву на вихід із партії "Слуга народу" через вчинок голови партії Олени Шуляк, яка прийшла в лікарню до бійця, що критикував її законопроєкт щодо містобудування.

Про це Галина Янченко  повідомила у Фейсбуці.

"Вчинок Олени Шуляк стосовно пораненого бійця - це дніщє. Прийти до захисника в госпіталь, не щоб провідати, не щоб підтримати, - а щоб поз'ясовувати стосунки щодо її корупційного законопроєкту - це плювок в обличчя всім нашим воїнам, всім волонтерам, всім, хто ризикує своїм життям на передовій заради перемоги нашої країни. Людина, яка обіймає державну посаду, не має на таке права! Від слова взагалі", - написала Янченко.

Як зазначила Янченко, це далеко не перший негідний вчинок Шуляк. І вона і раніше дозволяла собі оббріхувати волонтерів, шантажувати депутатів і зневажати колег.

"Перебувати в одній партії з Шуляк - це толерувати таку огидну поведінку. Написала заяву про вихід з партії "Слуга народу"", - написала нардепка "Слуги народу".

Як відомо, 17 грудня Шуляк прийшла у палату до військового та юриста Симороза, який підірвався на протитанковій міні і втратив обидві ноги. Шуляк збиралася обговорити резонансний допис Симороза, в якому той розкритикував її законопроєкт щодо містобудування 5655, який раніше прийняла Верховна Рада.

Олег Симороз написав: "…мені досі складно повірити, що голова правлячої партії "слуг" увірвалася до мене у військовий госпіталь, щоб з’ясовувати стосунки з військовослужбовцем, який залишив свої дві ноги на Донбасі й перебуває у важкому стані. Але це сталося!.. "На злодії шапка горить", так виглядає цей випадок, коли лобістка будівельної мафії прибігає у військовий госпіталь з’ясовувати стосунки, після того, як мій допис про її антинародний законопроєкт і домовленості з ОПЗЖ широко розійшовся в соціальних мережах".

Нагадаємо, минулого тижня Рада в цілому підтримала резонансний законопроєкт №5655 щодо реформування сфери містобудівної діяльності. Документ, зокрема, передбачає розширення можливостей Єдиної державної електронної системи у сфері будівництві. Також з його запровадженням очікується спрощення реєстрації прав на виконання підготовчих і будівельних робіт та перегляд системи містобудівного контролю.

Протягом усього періоду з моменту реєстрації у ВР у червні 2021 року цей законопроєкт викликав бурхливі дискусії. Найбільше його противників серед представників місцевого самоврядування, оскільки даний законопроєкт фактично узаконює самовільне будівництво і усуває місцеву владу від керівництва цим процесом.

Читайте також