"Слуги народу" не дотягнуть до виборів як президентська партія - Разумков

Багато слуг бояться йти наперекір владі
"Слуги народу" не дотягнуть до виборів як президентська партія - Разумков
Дмитро Разумков Фото: сайт парламенту
15 Листопада 2022, 12:21
читать на русском

Лідер міжфракційного об`єднання "Розумна політика", ексспікер парламенту Дмитро Разумков прокоментував скандал із виходом з пропрезидентської партії нардепки Юлії Яцик.

Про це йдеться в інтерв`ю Разумкова виданню vesti.ua.

Так, на запитання журналіста про те, наскільки справедливими є звинувачення Юлії Яцик на адресу керівництва партії "Слуга народу", Разумков сказав:

"Я взагалі не впевнений, що "слуги" дотягнуть до наступних виборів як партія президента. Багатьох залишать там просто доживати, наприклад, керівника партії. Місцеві структури там справді живуть своїм життям, не маючи жодного контакту із центральними депутатами. Історії з корупцією на гуманітарці набирають нових обертів, і я дуже хочу, щоб правоохоронці нарешті з цим покінчили. Винні мають нести відповідальність, попри те, в яких кабінетах вони сидять. Яцик просто одна з тих, хто перестав погоджуватися з вищим керівництвом, а решта – просто вичікують. Масовий вихід (із партії) обов'язково відбудеться, але пізніше, сьогодні більшість просто бояться йти наперекір владі"

Нагадаємо, народний депутат Юлія Яцик наприкінці жовтня вийшла з партії "Слуга народу". Вона звинуватила керівництво Запорізької ОВА у спробах ручного управління партійним осередком. За словами колишньої "слуги", депутати зараз не можуть коштом "соцеконому" (субвенції з бюджету на соціально-економічний розвиток) допомагати своїм округам, їх позбавили можливості впливу на якісь процеси в області, коли більшість повноважень перейшла до голів обладміністрацій або військово-цивільних адміністрацій.

Читайте також

1