Вони підуть "по бєспрєдєлу": Разумков про намагання "слуг" позбавити його мандата

Ексспікер вважає, що монобільшість порушить закон, якщо позбавить його депутатства
Вони підуть "по бєспрєдєлу": Разумков про намагання "слуг" позбавити його мандата
Дмитро Разумков Фото: УНІАН
9 Листопада 2021, 22:04
читать на русском

Колишній голова Верховної Ради, народний депутат Дмитро Разумков прокоментував заяви фракції "Слуга народу" про намір позбавити його депутатського мандата.

В етері телеканалу "Україна 24" Разумков заявив, що "слуги" не давали йому мандат, тому не мають права його забирати.

Щодо законності (процедури позбавлення мандату. - Ред.) - це буде відбуватися в позазаконний спосіб. Але ще раз повторюю, що колег це не буде зупиняти. Але з усім тим я за мандат боротися буду. Тому що я не хочу жити в державі, в якій панує несправедливість, неповага до закону,   і відсутність верховенства права. Так само як і демократії, - сказав Разумков.

На його думку, сьогодні в країні накопичилася така кількість проблем, що розв'язувати питання позбавлення мандату на рівні Офісу президента, не на часі.

 ...йде війна, тарифна криза, немає газу, в екстреному режимі включаємо російську електроенергію, білоруську електроенергію, у нас серйозні виклики для того, щоб забезпечити малозабезпечені верстви населення, і це тільки 5% проблем, які стоять перед державою. Саме цим повинен займатися Офіс президента і всі інші інституції, а не займатися питанням, як забрати мандат. У них законних підстав немає, вони підуть, вибачте за сленг, "по бєспрєдєлу". Вони не звертають уваги на закон, кажуть, що закон для них не писаний. Тому не треба витрачати час, нехай займуться чимось корисним, а далі ми подивимося, — додав Разумков.

Нагадаємо, 7 жовтня голову Верховної Ради Дмитра Разумкова звільнили з посади спікера парламенту, якого за два дні до цього відсторонили від роботи. Ініціатором виступила фракція "Слуга народу", а за звільнення проголосували 284 народних депутати.

Перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко заявив, що партія "Слуга народу" ініціюватиме позбавлення Разумкова депутатського мандата, це рішення хочуть ухвалити на з'їзді партії.

5 листопада Разумков створив у парламенті міжфракційне об’єднання "Розумна політика". До нового об'єднання увійдуть 25 народних депутатів, зокрема зі "Слуги народу", "Батьківщини" та позафракційні.

Читайте також

1