Разумкова можуть позбавити депутатського мандата: рішення ухвалять на з'їзді "слуг"

Ексспікер парламенту не голосував за певні питання, які були передбачені партійною програмою
Головне
Разумкова можуть позбавити депутатського мандата: рішення ухвалять на з'їзді "слуг"
Дмитро Разумков / Facebook
29 Жовтня 2021, 15:20
читать на русском

Перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко заявив, що рішення про позбавлення ексспікера парламенту Дмитра Разумкова депутатського мандата будуть ухвалювати на з'їзді партії "Слуга народу".

Про це Корнієнко сказав в ексклюзивному інтерв’ю "Суспільному", додавши, що рішення про мандат Разумкова залежиться від його подальших голосувань за ті чи інші питання.

Давид Арахамія таку запропонував непогану, мені здається, конструкцію, що треба подивитися чи буде продовжувати народний депутат позафракційний Дмитро Олександрович Разумков свою діяльність відповідно до програми партії "Слуга народу", - сказав Корнієнко.

Віцеспікер парламенту наголосив, що Разумков не голосував за певні питання, які були передбачені партійною програмою "слуг".

Ми бачимо що Дмитро Олександрович не голосував за нову редакцію закону про Національне антикорупційне бюро, який передбачає підсилення і реформу антикорупційних органів. Воно точно було у наших всіх програмах. Такі приклади вже є. А визначати буде з’їзд партії, якщо таке питання підніметься. Тому що це ж не компетенція голови партії чи голови політради партії. Це компетенція виключно з’їзду, тому визначати, - додав він.

При цьому Корнієнко не сказав, скільки важливих для партії законопроєктів має проігнорувати у своїх голосуваннях Разумков, аби "слуги" позбавили його депутатського мандату.

Нагадаємо, 7 жовтня голову Верховної Ради Дмитра Разумкова звільнили з посади спікера парламенту, якого за два дні до цього відсторонили від роботи. Ініціатором виступила фракція "Слуга народу", а за звільнення проголосували 284 народних депутати.

Читайте також

1