Разумкова звільнили з посади голови Верховної Ради

Ініціаторами звільнення виступила фракція "Слуга народу", за звільнення проголосували 284 нардепи
Головне
Разумкова звільнили з посади голови Верховної Ради
Дмитро Разумков (фото: УНІАН)
7 Жовтня 2021, 11:43
читать на русском

У четвер, 7 жовтня, голову Верховної Ради Дмитра Разумкова звільнили з посади спікера парламенту, якого за два дні до цього відсторонили.

Про це стало відомо з засідання парламенту, а питання було про відставку було винесене до порядку денного.

Народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк наголосив, що лише вранці 7 жовтня парламентарі отримали звіт про роботу діяльності Разумкова на посаді. А на його вивчення потрібен час.

Разумков у зв'язку з конфліктом інтересів участі у голосуванні не брав. Відтак, рішення про відставку голови ВР було ухвалене з порушення Регламенту.

Зазначимо, що 2019 року Разумков увійшов у найближче оточення Володимира Зеленського. Він не просто став радником майбутнього президента, але й взяв на себе обов’язки спікера партії "Слуга Народу" і передвиборного штабу кандидата в президенти Зеленського. Після перемоги на президентських виборах навесні 2019 року Зеленський передав кермо влади партією СН Разумкову.

Того ж року Разумков також став кандидатом у народні депутати від партії "Слуга Народу" та був першим у списку. Після перемоги на позачергових парламентських виборах пройшов у Верховну Раду.

А через кілька місяців за підтримки "монобільшості" Верховної Ради став Головою ВРУ. Від 1 жовтня 2019 року залишив посаду голови партії "Слуга Народу".

Читайте також

Нагадаємо, що ініціатором відставки Разумкова став глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, який попросив у керівництва Ради підписні листи. 30 вересня Дмитро Разумков повідомив, що "колеги прийшли за підписними листами про відкликання його з посади голови Верховної Ради".

Підписи за звільнення спікера почали збирати на засіданні фракції СН в Трускавці. Сам спікер парламенту офіційно звернувся до фракції "Слуга народу", запросивши їх на зустріч, аби обговорити його "незадовільну" роботу. Але "слуги" відмовилась від спільного засідання з Разумковим.

При цьому питання призначення нового спікера парламенту можуть розглянути вже 8 жовтня. Основним претендентом на цю посаду є віцеспікер Руслан Стефанчук.

Читайте також наш матеріал: "Велика фракція" чи велика фікція - чим завершився з'їзд "слуг народу" у Трускавці

Читайте також