"Слуги народу" впевнені, що їм вистачить голосів для відставки Разумкова

Ініціатором відставки спікера ВР виступив Давид Арахамія
"Слуги народу" впевнені, що їм вистачить голосів для відставки Разумкова
Документи, підпис Фото: facebook.com/gp.gov.ua
30 Вересня 2021, 14:20
читать на русском

Фракція "Слуга народу" розпочала збір підписів за відставку голови Верховної Ради Дмитра Разумкова.

Нардеп з фракції "Слуг" Олег Дунда запевнив, що їм вистачить голосів для відкликання Разумкова з посади спікера.

У коментарі "Новини.LIVE" депутат сказав, що коли у Раді піднімуть питання про відставку Разумкова, голоси однозначно будуть:

Разумкову, з його точки зору, вкрай необхідно піти із цієї посади, щоб його звільнили. От він цього просто прагне і робить для цього все.

Речниця "Слуги народу" Юлія Палійчук тим часом зазначила, що ця тема на засіданні фракції не порушувалася.

Стосовно повідомлень у ЗМІ про направлення листа на ім‘я голови Верховної Ради з проханням дати доручення Апарату парламенту виготовити відповідні підписні листи, повідомляємо, що це право народного депутата, передбачене законом про регламент, і ним може скористатися кожен народний обранець, - прокоментувала вона.

Палійчук каже, що в ході виїзного засідання у Трускавці заплановане обговорення кадрових питань у виконавчій та законодавчій гілках влади.

Прессекретарка спікера Ольга Туній повідомила, що лист про відкликання Разумкова лідер фракції "Слуг" Арахамія надіслав від всієї фракції, а не від свого імені.

Інформуємо, що лист про відкликання голови парламенту був направлений головою депутатської фракції "Слуга народу" саме від депутатської фракції, а не від імені народного депутата України, - повідомляє пресслужба Верховної Ради у Телеграмі.

Нагадаємо, сьогодні, 30 вересня, голова Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив, що "колеги прийшли за підписними листами про відкликання його з посади голови Верховної Ради".

"Відповідну пропозицію подав голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. Одразу розписав документ на Апарат Верховної Ради. Як і обіцяв, з процесом не зволікатиму. Сьогодні колеги отримають підписні листи", - написав він у Фейсбуці.

Читайте також

1