Бубка нарешті прокоментував свій бізнес з окупантами

Ексглава НОК каже, що не має жодного стосунку до роботи фірми "Монблан", яка співпрацює з терористами
Важливо
Бубка нарешті прокоментував свій бізнес з окупантами
Сергій Бубка
7 Вересня 2023, 11:11

Колишній очільник Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка заявив, що не має стосунку до жодного бізнесу на окупованій території і що проти нього почалась кампанія зі знищення репутації. Про це він заявив у відеозверненні коментуючи розслідування журналістів про його бізнес із окупантами.

Він стверджує, що з 2014 року жодного разу не був на окупованих територіях і не зміг побувати навіть на похороні матері.

"Я не маю ніякого відношення до жодного бізнесу на окупованій території. Моя робота полягає в підтримці українських спортсменів та українського спорту на міжнародній арені", – сказав Бубка.

Як повідомлялося, після публікації у ЗМІ розслідування, в якому йдеться про те, що російська фірма "Монблан", яка належить легендарному легкоатлету Сергію Бубці та його брату Василю, працює на тимчасово окупованих територіях та співпрацює з терористами, скелетоніст Владислав Гераскевич ініціював засідання комісії атлетів НОК, де вимагав розглянути питання про позбавлення Бубки членства в НОК. Очікувано засідання закінчилося скандалом. Навіть за тимчасове відсторонення Бубки з усіх членів комісії атлетів НОК проголосував лише один її представник – сам Гераскевич.

Нагадаємо, журналісти Bihus.info з'ясували, що фірма "Монблан", яка належить Сергієві Бубці та його братові Василю, працює на тимчасово окупованих територіях України та веде бізнес з окупантами. "Монблан" – давній родинний бізнес експрезидента НОК. Це компанія, основним видом діяльності якої є торгівля пальним.

Нині олімпійський чемпіон зі стрибків із жердиною та Герой України попри відкрите влітку кримінальне провадження за підозрою у пособництві державі-агресору лишається членом Національного олімпійського комітету України, а російські компанії, якими за офіційними документами він володіє разом з братом, укладають нові контракти з окупантами.

Читайте також

1