Буданов про повернення з полону захисників: Україна веде перемовини з рф про обмін "всіх на всіх"

Перемовини відбуваються безперервно
Головне
Буданов про повернення з полону захисників: Україна веде перемовини з рф про обмін "всіх на всіх"
Кирило Буданов Фото: Emile Ducke / DER SPIEGEL
28 Вересня 2022, 20:02
читать на русском

Про повернення до України військовополонених влада веде перемовини безперервно. Зокрема, тривають переговори щодо обміну "всіх на всіх".

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов, повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Також відбувається робота з окремих обмінів. Це тривалий та виснажливий процес. Приміром, обмін 21 вересня, під час якого було звільнено 215 оборонців, готувався понад два місяці, - зазначив він.

Буданов додав, що обмін військовополоненими – "процес важкий, болючий, але обмін 21 числа відкриває нові можливості для нас".

Усіх, хто повертається, держава забезпечує всім необхідним: від речей першої потреби, до реабілітації та відновлення, – підкреслив керівник ГУР.

Секретар Координаційного штабу Дмитро Усов зазначив, що Україна працює, щоб повернути кожного військовополоненого, проте додав, що багато деталей не може бути розкрито до завершення обміну.

Нагадаємо, у ніч на 22 вересня Україна повернула з російського полону 215 людей, серед яких 124 офіцери. Більшість українців, що повернулися з полону, російська сторона погодилася обміняти на кума путіна нардепа Віктора Медведчука.

Серед звільнених: 108 бійців полку "Азов" та інших формувань Національної гвардії України, а також військовослужбовців Сухопутних і Військово-Морських сил, територіальної оборони ЗСУ, Державної прикордонної служби, Національної поліції, працівників СБУ, Держспецслужби транспорту, Державної митної служби.

1