Буде чесно, якщо вона складе мандат: у "Слузі народу" прокоментували заяву Безуглої про вихід з партії і фракції

Партія не має можливості сама позбавити Безуглу депутатства, оскільки вона є мажоритарною депутаткою
Буде чесно, якщо вона складе мандат: у "Слузі народу" прокоментували заяву Безуглої про вихід з партії і фракції
Шуляк Олена (фото: facebook.com/ShuliakOlena)
12 Січня 2024, 14:44
читать на русском

Народна депутатка Мар’яна Безугла є мажоритарною депутаткою, яка обрана від столичної Оболоні, тому для позбавлення депутатства потрібна її заява.

Про це в інтерв’ю "Главкому" розповіла голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк.

"Що стосується членства Мар’яни в партії та в політраді, то після її заяви про бажання вийти – як тільки надійде заява, одразу підпишу, адже не тримаємо людей, які не готові працювати командно. Вважаю, що з її боку було б чесно щодо виборців, скласти мандат. Бо її обрали як депутата саме від "Слуги народу", депутата від пропрезидентської політичної сили, а не самовисуванця", – підкреслила Шуляк.

Нардепка Безугла є мажоритарною депутаткою, тому партія не має можливості позбавити її депутатства сама, для цього потрібна добра воля самої Безуглої.

"Партії шкодить все, що роз’єднує. Але про якісь чесні речі, які комусь неприємні, потрібно говорити. Ми ж не Комуністична партія, і не в СРСР живемо, щоб комусь затикати рота. Але хотілося б, щоб було більше речей, які об’єднують, а не роз’єднують. Стосовно Мар’яни у нас точилися різні дискусії, але це нормально", – зазначила голова "Слуги народу"

Олена Шуляк додала, що рішення щодо членства Безуглої в політраді будуть приймати депутати під час засідання парламенту.

Нагадаємо, днями у Верховну Раду внесли постанову про відкликання нардепки Мар'яни Безуглої з посади заступниці голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Постанову зареєстрували у парламенті у суботу, 6 січня. Остаточне рішення має ухвалити Рада своїм голосуванням.

Своєю чергою Безугла написала заяву про вихід з партії і фракції "Слуга народу".

Народні депутати від "Слуги народу" обурені заявами своєї однопартійки Мар'яни Безуглої про те, що військове керівництво України "має піти", адже головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний нібито "не зміг надати план задуму на 2024".