Комітет Ради з питань нацбезпеки рекомендував усунути Безуглу з посади заступника голови комітету

Тепер за це рішення мають проголосувати у сесійній залі
Головне
Комітет Ради з питань нацбезпеки рекомендував усунути Безуглу з посади заступника голови комітету
5 Січня 2024, 14:30
читать на русском

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував усунути народного депутата Мар'яну Безуглую з посади заступника голови комітету. Рішення було ухвалено майже одноголосно.

Спочатку стало відомо, що Комітет Ради з нацбезпеки ухвалив рішення відкликати нардепа Мар'яну Безуглую з посади заступника голови комітету, повідомляє депутат Вадим Івченко (Батьківщина).

Пізніше Безугла це спростувала, нагадуючи, що прибрати її з посади може лише Рада.

"Дорогий Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки рішення можна ухвалити лише голосуванням у залі. Трудоголіки, люблю вас", - написала вона.

Вона окремо "подякувала" голові комітету Олександру Завітневичу (Слуга народу).

"Окрема "подяка" Завітневичу, що ініціативно поставив на голосування таку рекомендацію. Шеф", - написала Безугла.

Безугла каже, що рішення комітету з нацбезпеки рекомендувати Раді відкликати її з посади заступника голови комітету було прийнято "максимально підступно".

"Голова Комітету поставив на голосування, коли я його попередила, що запізнюся на засідання, за моєї відсутності; а колеги проголосували", - пише Безугла.

Каже, що вона "не здасться" і критикує колег по комітету.

"Я не здамся НІКОЛИ і жодний шантаж не змусить мене відступити від принципів, роботи, боротьби та правди. Прикро за колег у Комітеті, як казала, якби кожен активно включився в роботу з сектором нацбезпеки та оборони та не приймав кон'юнктурних рішень щодо того , щоб вигідно сказати, а що ні; то були б зовсім інші реалії", - написала Безугла.

Таким чином незабаром варто очікувати на голосування в Раді щодо "питання Безуглої". Водночас вона залишається членом зазначеного комітету.

Нагадаємо, Мар'яна Безугла стверджує, що виявила лише один випадок мобілізації народного депутата до ЗСУ.

Народні депутати від "Слуги народу" обурені заявами своєї однопартійки Мар'яни Безуглої про те, що військове керівництво України "має піти", адже головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний нібито "не зміг надати план задуму на 2024".

Читайте також

1