Буде нелегко: Кулеба про проходження опалювального сезону на Київщині

Підготовка області до роботи в зимових умовах триває за планом
Буде нелегко: Кулеба про проходження опалювального сезону на Київщині
Опалювальний сезон
7 Вересня 2022, 12:53
читать на русском

Київська область готова до проходження опалювального сезону на 83%.

Про це повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба в Telegram.

Опалювальний сезон цьогоріч буде нелегкий. Проте кожен на своєму місці робить усе для того, щоб він пройшов максимально впевнено та стабільно, - сказав Олексій Кулеба.

Він зазначив, що вже підготовлені понад шість тисяч житлових будинків, близько 1700 об’єктів соціальної сфери, 1140 котелень та майже 660 км теплових мереж. Також було заготовлено 5,4 тисячі тонн вугілля та 123,3 тисячі тонн деревного палива.

За його словами, Київська область співпрацює з міжнародними партнерами щодо придбання пересувних мобільних котелень та дизельних генераторів для громад.

Підготовка області до роботи в зимових умовах триває за планом. Разом з усіма органами влади, очільниками громад та комунальними структурами докладаємо максимум зусиль, аби ця робота тривала злагоджено, а жителі були готові до нелегкого періоду холодів, - додав Кулеба.

Нагадаємо, тарифи на тепло в Україні не зміняться. Профільними міністерствами, "Нафтогазом" та Асоціацією міст України підготовлений проєкт урядового рішення щодо покладання спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу. Місцева влада вже зараз має проводити утеплення будинків та накопичувати альтернативне паливо.

Читайте також наш матеріалОпалювальний сезон в умовах війни: про підготовку, зруйновані комунікації та ціни на тепло 

Читайте також

1