Буде складно, бо орда велика: Київ вступає у фазу оборони

Кличко попередив киян про нову фазу загострення і попросив не виходити на вулиці
Важливо
Буде складно, бо орда велика: Київ вступає у фазу оборони
Війна Фото: https://www.facebook.com/UkrainianLandForces/photos
25 Лютого 2022, 15:00
читать на русском

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що столиця вступила в фазу оборони.

Під час брифінгу столичний голова закликав киян бути пильними, обережними й без нагальної потреби не покидати домівки чи укриття.

У зв’язку з наближенням активних бойових дій міська влада звертається до мешканців Оболонського району не виходити на вулиці. Бо це – небезпечно. Залишайтеся в приміщеннях – вдома або в укриттях. Виходити можна тільки, якщо, за сигналу повітряної тривоги, ви прямуєте в укриття. З мапою укриттів можна ознайомитися на сайті та в соцмережах міської влади. Не покидати домівок чи укриттів я закликаю і мешканців інших районів Києва. Щоб не наражатися на небезпеку, – сказав Кличко.

Він зазначив, що Київ місто вступило в фазу оборони:

Зараз в деяких районах столиці лунають постріли і вибухи. Українські військові знешкоджують диверсійні групи росіян. Ворог уже в Києві. Ми повинні втримати столицю, яку ворог хоче поставити на коліна та знищити.

Мер закликав усіх киян, хто може обороняти місто, долучатися та чинити спротив, щоб допомагати українським воїнам.

Збройні сили сьогодні демонструють героїзм і самопожертву. Заради нас із вами. Заради нашої держави. Українська армія тримає оборону навколо Києва. Ситуація складна. Але ми віримо в наші Збройні сили. Підтримуємо їх і усіляко допомагаємо. Сьогодні я закликаю киян бути особливо пильними: сповіщати про підозрілі предмети та мітки, які закладають диверсанти для коригування вогню ворога, - зазначив він.

Разом з тим, мер Києва закликав киян зробити запаси води, їжі та речей першої потреби. Підготувати теплі речі, пледи – для того, щоб брати їх на час перебування в укриттях.

Буде складно, бо орда велика. Але ми повинні вистояти, - додав він наостанок.

МВС України повідомляє, що наразі до Києва заходить українська військова техніка, щоб стримувати оборону міста. Громадян просять не знімати й не публікувати її пересування.

Нагадаємо, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що Росія готує танковий прорив на Київ і що це буде найважчий день.

Читайте також

1