Булінг у школах: чому знущаються з дітей

Жертва булінгу не така як усі інші
Ексклюзив
Булінг у школах: чому знущаються з дітей
Булінг (фото: Freepik master 1305)
31 Серпня 2021, 11:06
читать на русском

Жертва булінгу у школі повинна бути не така, як усі: фізична вада, колір волосся або інша манера одягатися.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю Парламент.UA заявив психолог-практик Ігор Огданський, який працює з конфліктами в педагогічному середовищі та проблемами залежної поведінки, надає психологічну допомогу сім'ям і вчителям.

Як булер обирає свою мішень? Ключовим моментом тут є те, що жертва має бути не така, як усі. Ознака може бути будь-яка: колір волосся, манера одягатися, дитина прийшла з іншої школи, фізична вада. Будь-що, чого немає в інших у цьому ж колективі, - йшлося в повідомленні.

Він зазначив, що з учня можуть знущатися вчителі через погане навчання, поведінку або через особисту неприязнь, після чого булити починають й інші діти.

Також він додав, що дитина може стати булером через декілька причин.

По-перше, має психологічну схильність до насильства. По-друге - якщо хоче добитися авторитету в колективі шляхом приниження інших. По-третє - якщо дитина сама є жертвою насилля в сім'ї, у колі друзів, у дворі, наприклад, або ж у школі, - зазначалося.

Нагадаємо, у травні у Херсонській області 14-річна дівчинка наковталась пігулок через трьох старшокласників, які протягом року її принижували.

1