Бунтуй, кохай, права не віддавай: марш рівності відбувся у Києві - фото

Активістів ЛГБТ-спільноти охороняла поліція
Бунтуй, кохай, права не віддавай: марш рівності відбувся у Києві - фото
Київпрайд Фото: https://kyivpride.org/
19 Вересня 2021, 13:12
читать на русском

Марш рівності відбувся у Києві - у центрі міста зібралися активісти ЛГБТ-спільноти в рамках українського національного Прайду-2021. Через акції у центрі столиці було перекрито рух транспорту.

Цьогоріч марш проходить під гаслом "Країна для всіх. Закони для життя. Держава для безпеки".

Учасники Київпрайду вимагали введення в дію законодавства щодо злочинів на ґрунті нетерпимості до ЛГБТ та інших груп, що потерпають від насилля. Зокрема, вони хочуть імплементації законопроєкту №5488, що передбачає покарання за подібні кримінальні дії (Проєкт закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо боротьби з проявами дискримінації).

У заяві активістів зазначається, що вони "втомилися чекати змін та терпіти систематичні залякування, тиск, зриви мирних заходів, напади на активістів та активісток, ЛГБТ+ спільноту і людей, які просто хочуть бути собою".

Ми вимагаємо змін тут і зараз, адже хочемо жити вільно у власній країні, аби розбудовувати вільне суспільство та працювати на його благо без остраху за свою ідентичність, - йдеться у заяві.


Після Маршу Рівності буде сформовано маніфест з вимогами, серед яких реформи, зміни, безпека та свобода для громадян та громадянок.

Тим часом у Києві зібралися також активісти руху "Традиція і порядок", які виступають за "традиційні сімейні цінності". Між ними та активістами ЛГБТ були виставлені кордони поліції.

Цьогорічний марш активістів ЛГБТ-спільнот відбувся без сутичок.

Організатори кажуть, що на вулиці столиці вийшли п'ять тисяч активістів.

Нагадаємо, минулого разу у Києві ЛГБТ-прайд відбувся 30 липня у форматі рейву "Рейвах Прайд" - біля Офісу президенту. Під час акції сталися сутички учасників та праворадикалів. Поліція застосовувала сльозогінний газ, а двох противників заходу затримала.

Читайте також

1