Частину Києва взимку можуть евакуювати - Кличко

Така ситуація може статися за умов повсюдних відключень електрики
Головне
Частину Києва взимку можуть евакуювати - Кличко
Віталій Кличко
23 Листопада 2022, 14:26
читать на русском

Киян може очікувати "найгірша зима з часів Другої світової війни". І якщо ситуація складеться за найгіршим сценарієм можлива евакуація частини жителів міста.

Про це мер Києва Віталій Кличко розповів в інтерв'ю німецькому виданню BILD.

За його словами, жителям столиці слід приготуватися до "найгіршого сценарію" повсюдного відключення електроенергії за низьких температур.

Втім, він запевнив, влада робить все, щоб найгіршого сценарію не сталося.

"Треба також готуватися до найгіршого сценарію. Це може статися, якщо буде повсюдне відключення електроенергії, а температура буде ще нижчою. Тоді частину міста доведеться евакуювати, але ми не хочемо, щоб це зайшло так далеко!" - заявив Кличко.

Нагадаємо, раніше в КМДА заявляли, що наразі ситуація в Києві є контрольованою, тому причин говорити про евакуацію населення немає. Втім, влада напрацьовує різні варіанти реагування у випадку надзвичайних подій.

Крім того, українці, ймовірно, житимуть за умов постійних відключень світла щонайменше до кінця березня. Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко запевнив, що українцям не треба виїжджати з країни через можливий блекаут по всій Україні, оскільки сподівається, що загального блекауту не буде.

Читайте також

1