Чебуреки: рецепт як у пиріжковій

Можна готувати тісто на чебуреки хрустке з водою або кефіром. Секрет полягає в тому, що вода повинна бути дуже гарячою
Чебуреки: рецепт як у пиріжковій
30 Січня 2023, 22:53
читать на русском

Тісто на чебуреки має бути обов'язково густим, тільки потім можна замісити. Заварне тісто не готуйте занадто м'яким, щоб під час смаження чебуреків воно не лопнуло та вся начинка не розповзлася по сковороді.

Щоб утворилися бульбашки на чебуреках, додайте 1 або 2 столові ложки сильно газованої води. А якщо хочете отримати хрусткі чебуреки, то ніколи не додавайте в тісто дріжджі.

Тісто на чебуреки

Інгредієнти:

  • Вода окріп або кефір - 300 мл
  • Борошно - 600 грамів
  • Яйця - 2 шт середнього розміру
  • Сіль

Якщо робите заварне тісто на чебуреки з водою, обов'язково нагрійте воду. Кефір повинен бути кімнатної температури.

У кефір додати яйця, сіль та добре збити вінчиком. Можна використовувати кухонний комбайн.

Борошно обов'язково просіяти та столовою ложкою вводити в тісто на чебуреки. Замісити тісто на столі, можна в невеликій кількості борошна.

Дати тісту відпочити під теплим рушником 20 хвилин. Розділити тісто на кілька кульок, тонко розкачати та додавати начинку.

Чебуреки з начинкою

Вам потрібно:

  • М'ясо або фарш - 800 г
  • Цибуля - 2 шт
  • Олія
  • Сіль, перець
  • Вода - 1 склянка

М'ясо помити, видалити всі прожилки та зробити фарш в м'ясорубці. Пропустіть разом з фаршем цибулю, додати в фарш 1 стакан води. Фарш на чебуреки посолити та добре перемішати.

Щоб начинка вийшла ідеальною, фарш повинен бути трохи рідкуватим.

У кожен корж з тіста покласти 1 столову ложку фаршу з одного боку, другою стороною накрити і щільно притисніть краї.

У сковороді з високими бортиками розігріти олію та смажити домашні чебуреки, як в чебуречній по 2-5 хвилин з кожного боку до золотистого кольору під кришкою.

Чебуреки обов'язково скласти на паперовий рушник, щоб пішло все масло.

Читайте також