Через "китів" вартість біткоїну може значно знизитися

Перемикання уваги трейдерів на нові криптовалюти робить уразливими біткоїни
Через "китів" вартість біткоїну може значно знизитися
Біткоїн Фото: Alesia Kozik з Pexels
12 Травня 2021, 12:10
читать на русском

Через так званих "китів" (міжнародні торговці) вартість біткоїну може значно знизитися.

У найближчій перспективі ціна біткоїну може впасти нижче 50 тисяч доларів через скорочення числа "китових" адрес до мінімуму з початку року.

Такої думки дотримується глава криптоплатформи Delta Панкадж Баланіт, передає CoinDesk.

Видання з посиланням на дані Glassnode відзначило зниження кількості адрес від 1000 BTC і більш на 3% за останні п'ять днів.

Тренд позбавлення китів від своїх активів - у наявності, - заявив Баланіт.

За його словами, з жовтня минулого року по лютий 2021 року кількість таких адрес росла разом з ціною біткоїну і це служило підтвердженням популярної тези про великих інвесторів як основного драйвера зростання ринку.

Він каже, що поточна розбіжність між ціною і метрикою створює ризики зниження ціни першої криптовалюти в короткостроковій перспективі.

Баланіт вважає, що перемикання уваги трейдерів на Ethereum і інші монети робить уразливим становище першої криптовалюти.

Довідково: Кити ринку криптовалюти - так називають масштабних інвесторів, які вкладають величезні суми та переміщують котирування цифрового активу. Китами називаються впливові міжнародні торговці, які вчиняють фінансові маніпуляції. Вони змінюють напрямок курсу, створюють помилкові тренди та обманюють інших інвесторів з метою отримання великого заробітку.

Читайте також наш матеріал: Криптовалюта завойовує світ: чи витіснять біткоїни долари і золото.

Читайте також