Через негоду в Україні без електрики лишилося 273 населених пунктів в 12 областях

Найбільше постраждали жителі Одеської області
Через негоду в Україні без електрики лишилося 273 населених пунктів в 12 областях
Сніг (фото: Pexels)
9 Лютого 2021, 09:57
читать на русском

Через негоду, яка накрила Україну, в ніч з 8 на 9 лютого внаслідок складних погодних умов (пориви вітру, налипання мокрого снігу) через спрацювання систем автоматичного захисту ЛЕП знеструмлено 273 населених пунктів в 12 областях.

Про це повідомляє пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Зазначається, що 85 населених пунктів знеструмлено в Одеській області, ще 54 - у Херсонській, у Чернівецькій – 40, у Миколаївській – 34.

У Запорізькій та Полтавській областях по 12 населених пунктів залишились без електрики. У Київській та Кіровоградській областях по 10 населених пунктів відключили від електромережі через негоду.

Читайте також

У Донецькій області постраждало 7 населених пунктів, у Закарпатській – 5, у Житомирській – 3 та у  Дніпропетровській – 1.

Нагадаємо, що, за прогнозами синоптиків, у найближчі три доби в більшості областей очікуються сніг та мокрий сніг. На Закарпатті та у південній половині країни сніг сипатиме чергуючися із дощем.

9 лютого в усіх областях України, крім заходу, спостерігатимуться значні пориви вітру - до 20 м/с. У північних та східних областях прогнозують хуртовини, у центральних областях - налипання мокрого снігу та ожеледь.

Про обмеження на дорогах читайте в нашому матеріалі: Лютий лютує: чи впорались комунальники з заметами, заторами та хуртовинами

1