Через рішення Зеленського КСУ скликає спеціальне засідання

Пленарне засідання відбудеться через відсторонення Тупицького
Головне
Через рішення Зеленського КСУ скликає спеціальне засідання
Конституційний Суд України (фото: КСУ / Facebook)
30 Грудня 2020, 08:40
читать на русском

Конституційний суд України збереться на спеціальне пленарне засідання через рішення президента Володимира Зеленського щодо відсторонення голови КСУ Олександра Тупицького від посади строком на два місяці.

На сайті КСУ опубліковано "роз'яснення щодо порядку припинення повноважень судді Конституційного Суду України".

Відповідно до статті 154 КПК України "питання про відсторонення від посади осіб, що призначаються президентом України, вирішується президентом України на підставі клопотання прокурора в порядку, встановленому законодавством", - зазначають у суді.

Читайте також

У КСУ нагадали, що звільнення судді Конституційного Суду України з посади можливе у порядку, визначеному Конституцією України.

Рішення про звільнення судді Конституційного Суду України з посади з підстав, визначених частиною другою статті 149-1 Основного Закону України, ухвалюється виключно Конституційним Судом України на спеціальному пленарному засіданні, і жоден інший орган чи посадова особа не можуть ухвалити таке рішення замість нього, - наголошують у суді.

Нагадаємо, президент України (досьє Володимира Зеленського) підписав указ про відсторонення голови Конституційного суду України Олександра Тупицького від посади судді КСУ строком на два місяці.

Читайте більше у нашому матеріалі: "Війна гілок влади: чому голові КСУ оголосили про підозру".

1