Червоний рівень епіднебезпеки діятиме у двох містах України

Державна комісія ТЕБ та НС оновила поділ регіонів за рівнем епідемічної небезпеки
Головне
Червоний рівень епіднебезпеки діятиме у двох містах України
Фото: Укрінформ
10 Жовтня 2020, 19:30
читать на русском

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій оновила поділ регіонів України за рівнем епідемічної небезпеки.

Так, з 12 жовтня до червоного рівня епідемічної небезпеки віднесено дві адміністративні одиниці: м. Суми та м. Канів, повідомляє пресслужба МОЗу.

До помаранчевого рівня епідемічної небезпеки віднесено 188 адміністративних одиниць, що на 62 більше, ніж минулого тижня.

Читайте також

Зокрема до помаранчевого рівня потрапили 17 обласних центрів — Вінниця, Луцьк, Дніпро, Житомир, Ужгород, Івано-Франківськ, Львів, Миколаїв, Одеса, Полтава, Рівне, Тернопіль, Харків, Хмельницький, Черкаси, Чернівці, Чернігів та місто Київ.

Жовтий рівень епідемічної небезпеки, за словами головного санітарного лікаря, буде встановлено у 269 адміністративних одиницях, що на 5 менше, ніж тижнем раніше.

Карантинні зони Фото: МОЗ

До зеленого рівня віднесено 158 адміністративних одиниць.

Читайте також

Нагадаємо, засідання Центральної комісії ТЕБ та НС проводитись щотижня. За результатами аналізу ситуації в регіонах визначаються рівні розповсюдження коронавірусу.

1 жовтня заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко зазначив, що наразі недоцільно знову вводити жорсткі карантинні обмеження.

За словами Ляшка (Віктор Ляшко - досьє), наші карантинні обмеження, які сьогодні запроваджені, передбачають чітке дотримання протиепідемічних норм: носіння маски, дотримання дистанції і миття рук.

1