Четверо дітей загубилися у лісі в Закарпатській області

До пошуку зниклих залучили кінологів та волонтерів
Важливо
Четверо дітей загубилися у лісі в Закарпатській області
Пошуки зниклого хлопчика (Фото: ГУ Нацполіції Одеської області)
19 Серпня 2021, 08:06
читать на русском

У Закарпатській області четверо дітей заблукали у лісі, куди пішли збирати ягоди та гриби.

Як повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій, до пошуку залучили кінологів та волонтерів.

19 серпня о 01 год. 10 хв. від чергового Нацполіції до ДСНС надійшло повідомлення, що 18 серпня під час збирання ягід та грибів в лісовому масиві поблизу с. Порошково Ужгородського району втратили орієнтир та заблукали 4 дітей ромської національності (2007 – 2014 р.н.), - йдеться у повідомленні.

Станом на 07 год. 19 серпня пошуки дітей тривають. Всього до пошукових робіт залучено 61 особу та 7 одиниць техніки, 2 собаки, а саме:

- ДСНС – 11 осіб та 2 одиниці техніки;

- Нацполіція – 22 особи, 4 одиниці техніки та 2 собаки;

- місцеве населення – 20 осіб;

- працівники лісового господарства – 8 осіб та 1 одиниця техніки.

На інцидент відреагував міністр внутрішніх справ Денис Монастирський (досьє очільника МВС). Він закликав громадян, яким можливо щось відомо про долю чотирьох зниклих дітей, терміново телефонувати на спецлінію 101 або 102.

Їх життя під загрозою. Вночі температура в лісі опускалася до 9 градусів за Цельсієм, - нагадав він.

Також Монастирський повідомив подробиці про зниклих:

Шукаємо: Миколу - 6 років, Людмилу - 5 років, Марійку - 7 років, Данієлу - 8 років. Микола - чорноволосий, худорлявий. Одягнений у чоботи, светр чорного кольору, чорні спортивні штани. Людмила - блондинка, худорлява. Одягнена у синю сукню та чобітки. Марійка - блондинка, худорлява. Одягнена у спортивку та чобітки. Данієла - світловолоса, худорлява. Одягнена в чорну сукню та чобітки.

Міністр каже, що через зникнення дітей по тривозі підняті сили поліції, рятувальників та Нацгвардії. Створено штаб із пошуку дітей. До пошуків залучені, крім правоохоронців, волонтери - місцеві жителі. Використовуються службові собаки та коптери.

Нагадаємо нещодавно в Івано-Франківській області на горі Говерла заблукав шестирічний хлопчик, який відстав від туристичної групи. Дитину знайшли на другу добу розшуку живою та неушкодженою.

Читайте також